SPRING

SPRING Performing Arts Festival Utrecht

SPRING Performing Arts Festival is een jaarlijks terugkerend festival in Utrecht. SPRING programmeert vernieuwende voorstellingen van (inter)nationale choreografen en theatermakers. Zij zijn jong (van geest), durven artistieke risico’s te nemen en experimenteren met vormen en cross-overs tussen dans, theater, performance, beeldende kunst en film. Met hun werk bevragen zij de wereld van vandaag (en die van morgen).

SOMETHING (out of nothing) tijdens SPRING
Nieuws - 22 mei 2019

Het Amsterdamse dansgezelschap ICK werkt voor de tweede keer samen met de Vlaamse theatermaker en beeldend kunstenaar Kris Verdonck.

Balabala - EkosDance Company. © Widhi Cahya,  Komunitas Salihara
Review - 26 mei 2017

Choreograaf Eko Supriyanto zet een uur lang vijf jonge danseressen uit Oost-Indonesië neer als krachtige vrouwen. Een ode aan de kwetsbare vrouw.

SPRING. © Anna van Kooij
Interview - 22 mei 2017

De SPRING programmeur merkt op dat mensen soms met bepaalde verwachtingen naar een voorstelling gaan, en dat is jammer. Dus: “Zorg voor een open houding.”

© Joerie Thiry
Review - 3 jun 2016

​Gezien op 18 mei – Stadsschouwburg Utrecht.

Twee ‘gewone’ mensen die voor het eerst kennismaken op een podium en een gemeenschappelijke lichaamstaal ontdekken. En dat 24 keer. Jan Martens toont met 'The Common People' een geslaagd sociaal experiment. 

Panda Express - Oneka von Schrader, bron: SPRING 2016
Review - 3 jun 2016

Gezien op 18 mei – Stadsschouwburg Utrecht.

Ken je dat gevoel dat je in een trein zit en achter elk raam weer iets nieuws, maar ook ongrijpbaars ontdekt? Met dat gevoel dendert de 'Panda Express' van Oneka von Schrader aan je voorbij. 

Florentina Holzinger en Vincent Riebeek, © Karoline Wiernik
Review - 26 mei 2016

Gezien op 24 mei – Stadsschouwburg Utrecht.

Artiesten Florentina Holzinger en Vincent Riebeek staan bekend als expliciet. Met de performance 'Schönheitsabend' bevredigt het duo wederom hun fans. 

+-/1=_;X% - Sandra Abouav en Jerzy Bielski
Review - 24 mei 2016

​Gezien op  22 mei – Stadsschouwburg Utrecht.

Waren alle vergaderingen maar zo! Dit is de conclusie na het zien van de voorstelling met de 'veelzeggende' naam '+-/1=_;X%'.

6: The Square - NBprojects, © Anja Beutler
Review - 23 mei 2016

​Gezien op 20 mei – Stadsschouwburg Utrecht. 

We willen teveel orde scheppen in de chaos. Deze boodschap geeft choreografe Nicole Beutler mee in de dansvoorstelling '6: The Square'. 

Nieuw landelijk samenwerkingsverband podiumkunstenfestivals
Nieuws - 7 apr 2016

Het nieuwe samenwerkingsverband ‘De Verenigde Podiumkunstenfestivals’ vraagt aandacht voor de rol, positie en betekenis van podiumkunstenfestivals.

TAO Dance Theater - 7
Nieuws - 14 jan 2016

Van humor tot acrobatiek, van theaterhappening tot geënsceneerd ballet, de definitie van dans werd afgelopen jaar weer flink opgerekt. Binnen dit gevarieerde aanbod maakte deze dansvoorstellingen de meeste indruk. 

Pagina's

Abonneren op SPRING