Julidans

Julidans
Nieuws - 22 jun 2023

Onder de noemer MOVING OUT LOUD presenteert het festival 40 voorstellingen en performances van makers van over de hele wereld.

Reportage - 6 jun 2023

Festivaldirecteur Anita van Dolen is dit jaar voor de dertiende keer bezig met de voorbereidingen van Julidans, dat dit jaar de 32e editie presenteert.

Dansfestivals
Nieuws - 6 jun 2023

Iedere zomer weer worden dansliefhebbers verwend met het ene na het andere dansfestival. Wij zetten de leukste festivals voor je op een rijtje.

Premières deze week
Nieuws - 8 jun 2018

Deze week staat er slechts één nieuwe première op het podium. Op maandag 9 juli gaat Johann Sebastian Bach, Cellosuiten in première op festival Julidans.

Betroffenheit © Michael Slobodian
Nieuws - 17 jul 2017

De 27e editie van Julidans werd 15 juli succesvol afgesloten. Een verslag van twaalf dagen vol uitgesproken dansvoorstellingen van de vernieuwers van nu.

Tefer – Itamar Serussi. © Matteo Carratoni
Review - 11 jul 2016

In 'The Dry Piece | XL Edition' geeft Keren Levi letterlijk een opzienbarende kijk op het vrouwenlichaam.  Tefer van Itamar Serussi is een luchtige en speelse tegenhanger, maar doet mij in zijn boodschap weinig verbazen.

Protagonist - Jefta van Dinther. © Urban Joren
Review - 10 jul 2016

Met Protagonist toont Jefta van Dinther zijn visie en gevoel op de strijd met depressie. Met een zorgvuldig en gedetailleerd bewegingsidioom maakt hij zijn eigen gevoel tot een collectieve ervaring, voor zowel de dansers zelf als voor zijn publiek.

Tordre - Rachid Ouramdan, © Patrick Imbert
Nieuws - 7 jul 2016

Podium on Tour bezoekt deze zomer weer gerenommeerde kunst- en cultuurfestivals in heel Nederland. Afgelopen weekend bezocht Andrew Makkinga Julidans. De Julidansreportage is zondag 10 juli om 19.15 uur te zien op NPO 2.

Schrijf je in voor het Amsterdam Summer Intensive 2016!
Nieuws - 23 jun 2016

De Henny Jurriens Stichting organiseert van 4 t/m 22 juli de Amsterdam Summer Intensive 2016. Topdocenten van topgezelschappen zullen gedurende 3 weken lessen, workshops en masterclasses geven aan gevorderde en professionele dansers vanuit de hele wereld. 

Lia Rodrigues
Interview - 27 mei 2016

Lia Rodrigues is een geëngageerd dansmaker. De Braziliaanse choreografe, die een dansschool in een van de favela’s (sloppenwijken) van Rio de Janeiro heeft, nam in december 2014 een Prins Claus Prijs in ontvangst. 

Pagina's

Abonneren op Julidans