Home » Reportage

“Dans kan je recht in je ziel raken”

Nieuwe makers, opkomende trends en dans op bijzondere locaties: de komende editie van Julidans belooft weer een interessant dansfestival te worden om niet te missen. Festivaldirecteur Anita van Dolen is dit jaar voor de dertiende keer bezig met de voorbereidingen van Julidans, dat dit jaar de 32e editie presenteert. Wat kunnen we verwachten? 

Moving Out Loud 

Julidans is hét festival voor internationale hedendaagse dans in Amsterdam. Iedere zomer presenteert het festival het werk van eigenzinnige dansmakers op uiteenlopende locaties in de stad, met Internationaal Theater Amsterdam als festivalcentrum. ‘‘In de loop van de jaren zijn we ons steeds meer gaan bewegen in en door de stad,’’ vertelt Anita. ‘‘Dit jaar hebben we een divers programma met voorstellingen op verschillende podia, verrassende locaties én buitenruimten. Julidans toont deze editie veel wereldpremières van choreografen die hun meningen niet onder stoelen of banken steken. Onder de noemer ‘Moving Out Loud’, confronteren zij ons met hun diepste zielenroerselen, de gedragingen van de mens en zoeken zij naar momenten van onderlinge verbinding én schoonheid in deze intense tijden.” 

Dit was slechts een preview van het hele artikel dat is verschenen in het online magazine over dansfestivals. Lees hier het hele artikel!

Meer inspiratie