Julidans

Programma van Julidans staat dit jaar in het teken van 'Moving Out Loud'

Van 2 — 16 juli presenteert Julidans de actuele stand van zaken van de internationale hedendaagse dans. Oorverdovend of fluisterstil, de verhalen krijgen vorm in dans die niemand onbewogen laat. Onder de noemer MOVING OUT LOUD presenteert het festival 40 voorstellingen en performances van makers van over de hele wereld. Met onder meer Sharon Eyal & Gai Behar, Dimitris Papaioannou, Vincent Riebeek, Dana Michel en Oona Doherty.

Verschillende locaties in de stad

Julidans-voorstellingen zijn te zien in verschillende theaters en op verrassende (outdoor) locaties door de stad, met Internationaal Theater Amsterdam ook dit jaar als festivalhart. In deze nieuwsbrief presenteren we wat er bij ons in huis te zien is.

Wereldpremière

Julidans opent dit jaar met de wereldpremière van Foreshadow, de nieuwe voorstelling van de getalenteerde Alexander Vantournhout. In dit werk van de Vlaamse choreograaf, door De Standaard als ‘bewegingsmagiër’ bestempeld, stuiten acht acrobaatdansers op hun fysieke grenzen door een enorm verticaal obstakel. Is de muur een hinderlijke sta-in-de-weg of creëert die juist nieuwe mogelijkheden?

Experimenteren met stijlen

Tânia Carvalho’s voorliefde voor het experimenteren met stijlen en technieken komt tot een (voorlopig) hoogtepunt in Versa-vice. Met een flamboyante waaier aan stijlen uit de dans-, film- en kunstgeschiedenis roept de choreograaf een vervreemdend en diep emotioneel universum op van dood en leven, fantasie en werkelijkheid, waak en slaap, het mystieke en het dichterlijke.

Ook deze editie van Julidans belooft dus weer een spektakel te worden! Ga voor meer informatie naar de website.

Bekijk hier het programma.