Festival Cement

Wie volgt Alexia Leysen op en wint De Troffel 2017? © Saris & den Engelsman
Nieuws - 9 dec 2016

Afgestudeerde choreografen en theatermakers kunnen zich nu opgeven voor De Troffel 2017. Een prijs waarmee je jouw droomproductie kan realiseren. 

Nieuw landelijk samenwerkingsverband podiumkunstenfestivals
Nieuws - 7 apr 2016

Het nieuwe samenwerkingsverband ‘De Verenigde Podiumkunstenfestivals’ vraagt aandacht voor de rol, positie en betekenis van podiumkunstenfestivals.

Nieuws - 31 mrt 2016

Alexia Leysen won woensdag 23 maart de Dioraphte Cement Prijs 2016. Deze stimuleringsprijs werd  uitgereikt tijdens Festival Cement, waar de acht deelnemers waren uitgenodigd om hun concept voor een voorstelling, performance of tekst te pitchen. 

Nieuws - 25 feb 2016

Festival Cement nodigde beginnende theatermakers, choreografen en schrijvers uit om hun creativiteit te tonen en kans te maken op de Dioraphte Cement Prijs 2016. De leescommissie maken nu de acht concepten bekend die tijdens Festival Cement gepresenteerd zullen worden.

Foto: Saris & den Engelsman - Wie volgt Charlotte Bouckaert op en wint de Dioraphte Cement Prijs 2016?
Nieuws - 16 dec 2015

Heb jij een fantastisch idee voor een nieuwe dansvoorstelling? Kun jij geweldig choreograferen? Dan kan de Dioraphte Cement Prijs uitkomst bieden. Jonge makers kunnen vanaf nu hun plan inzenden om kans te maken op deze stimuleringsprijs.

Foto: Joep van Aert
Nieuws - 26 nov 2015

De Nederlandse podiumkunstenfestivals luiden de noodklok. Ze verzoeken de Tweede Kamer dringend om 2,4 miljoen euro vrij te maken voor de podiumkunstenfestivals in Nederland. Dat schrijven ze in een open manifest.

Nieuws - 26 feb 2014

In Den Bosch geniet je van 26 tot en met 29 maart van voorstellingen gemaakt door een nieuwe generatie Nederlandse en Vlaamse dans- en theatermakers tijdens het dans- en theaterfestival Cement.

Abonneren op Festival Cement