Foto: Saris & den Engelsman - Wie volgt Charlotte Bouckaert op en wint de Dioraphte Cement Prijs 2016?

Inschrijvingen voor Dioraphte Cement Prijs geopend

Heb jij een fantastisch idee voor een nieuwe dansvoorstelling? Kun jij geweldig choreograferen? Maar beschik je nog niet over het budget om je dromen waar te maken? Dan kan de Dioraphte Cement Prijs uitkomst bieden. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste concept voor een voorstelling, performance of tekst van beginnende theatermakers, choreografen of schrijvers.

Jonge makers kunnen vanaf nu hun plan inzenden om kans te maken op deze stimuleringsprijs. De winnaar van de Dioraphte Cement Prijs krijgt 7500 euro en de kans om zijn plan op het Festival Cement 2017 te tonen. De Dioraphte Cement Prijs is eerder gewonnen door onder andere choreograaf Arno Schuitemaker.

Nieuwe generatie choreografen

De Dioraphte Cement Prijs wordt toegekend door Stichting Dioraphte. Stichting Dioraphte steunt kwalitatieve projecten op het gebied van kunst en cultuur met een landelijk of internationaal bereik. Op Festival Cement toont de nieuwe generatie choreografen, tekstschrijvers en theatermakers jaarlijks hun werk. Ga voor meer informatie over de aanmeldingsprocedure voor de Dioraphte Cement Prijs naar de website van Festival Cement.

Meer inspiratie