Wie volgt Alexia Leysen op en wint De Troffel 2017? © Saris & den Engelsman

Inschrijvingen voor De Troffel 2017 geopend

De Troffel (voorheen Dioraphte Cement Prijs) is een stimuleringsprijs die jaarlijks tijdens Festival Cement wordt uitgereikt aan het beste concept voor een dansvoorstelling, performance of tekst van een afgestudeerde beginnend maker. Tot en met 18 januari 2017 kunnen afgestudeerde choreografen en theatermakers zich opgeven voor De Troffel 2017.

De winnaar van de Troffel krijgt € 7500. Dit geld is bestemd voor de realisatie van de de dans- of theatervoorstelling. Daarnaast mag de winnaar zijn dans- of theatervoorstelling, of de voortgang ervan, presenteren tijdens Festival Cement 2018.

Geef je nu op voor De Troffel 2017

Van de inzendingen worden er acht dans- en theatermakers geselecteerd. Zij mogen hun plan presenteren tijdens de achttiende editie van Festival Cement in 2017. De presentaties van de genomineerden vinden plaats op woensdag 22 maart 2017 tussen 10:00 en 17:00 in de Verkadefabriek, Den Bosch. Een vakjury kiest vervolgens een winnaar, die wordt beloond met het prijzengeld en de uitnodiging voor Festival Cement 2018. De winnaar wordt nog diezelfde dag bekend gemaakt.

Festival Cement is een festival waar je de nieuwste generatie theatermakers, choreografen en schrijvers kunt ontdekken. Op allerlei plekken in Den Bosch, met de Verkadefabriek als festivalhart, zit je met je neus bovenop bijzondere dansvoorstellingen. Een intieme ontmoetingsplek voor publiek, makers en professionals uit binnen- en buitenland. Festival Cement 2017 vindt plaats van 21 tot en met 26 maart 2017.

Eerdere winnaars van de Troffel

Eerder werd de prijs gewonnen door theatermaakster Leen Braspenning, choreograaf Arno Schuitemaker en TAAT (theatre as architecture architecture as theatre) en Charlotte Bouckaert. In 2016 won toneelmaakster Alexia Leysen met het projectplan voor My life with the tree.

Je kunt je plan (max. één A4) + cv tot en met woensdag 18 januari sturen naar: detroffel@festivalcement.nl

Meer inspiratie