Afro Vibes Festival

Het jaarlijkse festival Afro Vibes combineert hedendaags theater, dans, muziek en vormgeving uit Afrika, met als thuisbasis Amsterdam. Daarbij worden opkomende en gevestigde actuele Afrikaans makers en kunstenaars naar Nederland gebracht. Het festival laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival creëert de mogelijkheid voor een uitgebreide artistieke uitwisseling tussen makers en kunstenaars uit Nederland en het Afrikaanse continent.

Naast moderne dans, is er ook theater en muziek uit Afrika. Het publiek wordt actief betrokken door kunstenaars en publiek met elkaar in contact te brengen via een uitgebreid randprogramma.

Initiatiefnemer Vuyo Raymond Matinyana (1969 - 2001) richtte het festival in 1999 op. Raymond was een Zuid-Afrikaanse artiest en zanger die naar Nederland kwam en zich in Amsterdam vestigde. Hier richtte hij eerst de Afrovibes Band op waar het festival zijn naam aan ontleend. Met het festival wilde hij Zuid-Afrika met Nederland verbinden. Naast zijn carrière als zanger trad Raymond ook op als drag artiest als Miss Thandi zowel in Nederland als in Zuid-Afrika. Afro Vibes is inmiddels gegroeid van een eendaags evenement naar een 10 daags festival dat elk jaar plaats vindt het najaar in meerdere steden in Nederland.

Bron: Afrovibes
Nieuws - 8 dec 2015

Afrovibes heeft een nieuwe artistiek leider. Vanaf januari leidt Jay Pather het festival dat hedendaags theater, dans en muziek uit Afrika programmeert.

Nieuws - 6 okt 2015

Afrikaans danstalent spot je op het internationale festival Afrovibes. Het festival brengt van 7 tot en met 17 oktober de meest opvallende pioniers en gevestigd talent uit Afrika naar Nederland.

David Middendorp
Nieuws - 19 aug 2015

Blue Technology gaat op 18 september in première. Dit is de nieuwste dansvoorstelling van choreograaf David Middendorp.

Nieuws - 26 jun 2012

De negende editie van dansfestival Afrovibes gaat van 24 tot 29 september 2012 weer van start.

Nieuws - 28 mrt 2012

James Ngcobo heeft Gregory Maqoma opgevolgd als Afrikaanse artistiek leider van het Afrovibes Festival. In Zuid-Afrika is Ngcobo een van de belangrijkste hedendaagse theatermakers.

Abonneren op Afro Vibes Festival