Nieuw artistiek leider Afrovibes Festival

James Ngcobo heeft Gregory Maqoma opgevolgd als Afrikaanse artistiek leider van het Afrovibes Festival. In Zuid-Afrika is Ngcobo een van de belangrijkste hedendaagse theatermakers. Voor komende zomer heeft hij samen met Nederlandse en Engelse theaterprogrammeurs een programma samengesteld met grote namen en met aanstormend talent uit Afrika.

Zo zal onder andere de dansvoorstelling My Exile is in my head te zien zijn van Qudus Onikeku, die wordt beschouwd als één van de topchoreografen uit Johannesburg. Het theaterstuk Mother tot Mother van Sindiwe Magone en Janice Honeyman is gebaseerd op de moord op de Amerikaanse studente Amy Biehl in Zuid-Afrika in 1993. Ook treedt James Ngcobo zelf op als regisseur van Thirst, waarin hij de toeschouwer laat kennismaken met de Afrikaanse tradities van storytelling en mythologie.

Afrovibes is een tweejaarlijks festival dat theater, dans en muziek uit Afrika naar Nederland haalt. Het festival geeft opkomend en gevestigd Afrikaans talent de kans naar Europa te komen en zo een Europees publiek te ontmoeten.

Het Afrovibes Festival vindt dit jaar in Nederland plaats van 24 tot en met 30 september. Voor meer informatie, locaties en speeldata klik hier.