David Middendorp

Dansvoorstellingen openen eerste theaterseizoen in het Zuiderstrandtheater

Het Zuiderstrandtheater opent haar eerste theaterseizoen met twee speciale dansvoorstellingen. Op 3 september is Free to Move, het jaarlijkse dansgala van het Prinses Beatrix Spierfonds, te zien. Blue Technology gaat op 18 september in première. Dit is de nieuwste dansvoorstelling van choreograaf en winnaar van America’s got Talent 2014 David Middendorp.

De opbrengst van Free to move komt bijna geheel ten goede aan  het onderzoek naar spierziekten. Kaarten kosten 25 euro, en voor dit bedrag zijn onder andere het Nederlands Dans Theater, het Internationaal Danstheater, Jan Kooijman en de winnaar van Holland’s got Talent 2015, de dansgroep Afro Vibes, te zien. Ook toont Middendorp tijdens deze avond alvast een sneak preview van Blue Technology.

Kleine vliegende robots in Blue Technology

De naam zegt het al: in Blue Technology zal techniek centraal staan. David Middendorp verblufte de Verenigde Staten in America’s got Talent al eerder met zijn choreografie Blue Journey, waarin hij door middel van videobeelden en live dans het spanningsveld tussen de mens en de moderne technologie onderzocht.”Technologie wordt beschouwd als iets kouds, maar het is juist zeer menselijk. Die menselijkheid wil ik tonen”, zo zegt Middendorp in een interview met Dans Magazine over Blue Technology.

Cultuurpaleis vervangt het Lucent Danstheater

De dansvoorstellingen kunnen niet meer in het Lucent Danstheater terecht. Op deze plaats verrijst het nieuwe culturele complex OCC waarvoor het Lucent Danstheater,de Dr. Anton Philipszaal en het voormalige ministerie van Justitie worden gesloopt. De sloop start in oktober en de oplevering staat voor 2019 gepland. Het nieuwe Spuikwartier moet de thuisbasis van het Residentie Orkest, het Koninklijk Conservatorium en het Nederlands Dans Theater worden.  Architect Jo Coenen heeft het gebouw ontworpen. In de tussentijd vinden het Nederlands Dans Theater en het Residentie Orkesttoevlucht in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen.