Afrikaans danstalent op het internationale festival Afrovibes

Afrikaans danstalent spot je op het internationale festival Afrovibes. Het festival brengt jaarlijks de meest opvallende pioniers en gevestigd talent uit Afrika naar Nederland. Taboedoorbrekende dansvoorstellingen als Page 27 van de jonge choreograaf Lulu Mlangeni, Quartiers Libres van de Ivoriaanse choreograaf Nadia Beugré en We Left & Couched van de Zuid-Afrikaanse dansers Grant van Ster en Shaun Oelf zijn van 7 tot en met 17 oktober te zien.

Magleni werkt voor haar dansvoorstelling  Page 27 met het gerenommeerde moderne dansgezelschap Vuyani Dance Theatre. Met een mix van moderne dans, hiphop en Afrikaanse dans onderzoekt de choreografe de rol van sterke vrouwen in een door mannen gedomineerde samenleving.

Quartiers Libres verkent taboes van vrije meningsuiting

Deze herfst verkent de dansvoorstelling Quartiers Libres de taboes en grenzen van vrije meningsuiting in Amsterdam. De choreografie was al een groot succes in de Verenigde Staten en Duitsland. Zowel als choreografe en als danseres onderzoekt Nadia Beugré met een solo waar haar bewegingsvrijheid beperkt wordt.

Complexe mannenvriendschappen op Afrovibes

De jonge urban dansers Grant  van Ster en Shaun Oelf  staan op Afrovibes met twee korte choreografieën. In We Left verkennen vier dansers de complexe relaties tussen mannen: vaders, zonen, broers, vrienden en geliefden. Couched is een korte dansvoorstelling over mannenvriendschappen en de spanningen, vreugde en verwarring die daarbij horen. Twee dansoptredens waarin  urban dance en Afrikaanse dans samensmelten.

JONGA / KIJKEN  vermengt Afrikaanse dansstijlen met hedendaagse en _urban_ dansvormen. De choreografie is een ontmoeting tussen de dansers en dansmakers van DOX uit Utrecht en Jazzart uit Kaapstad. Aan de hand van vragen als ‘wie ben ik en wie is de ander?’ en ‘hoe oordelen we?’ ontmoeten twee culturen elkaar.  

Afrovibes vindt plaats op verschillende locaties in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Er zijn  combi-tickets verkrijgbaar voor 22,50 euro.