Iván Pérez

 Morgan Mahtobnikchih)Choreograaf Iván Pérez (Spanje, 1983) woont en werkt al vijftien jaar in Nederland. Hij staat bekend om zijn fysieke en emotionele choreografieën. Zijn werk wordt vaak beschreven als krachtig, intiem, intens en zintuigelijk. Zijn werk was te zien in prestigieuze theaters zoals Sadler’s Wells Theatre in Londen en het National Theatre Taipei. Met de door publiek en pers geprezen locatievoorstelling The Inhabitants, begon hij INNE in de zomer van 2016. In 2018 maakt hij een nieuw werk voor het Parijse Opera Ballet, vanaf seizoen 2018/2019 wordt hij artistiek directeur van het nieuwe Dance Theatre Heidelberg bij Theater und Orchester Heidelberg.

Foto Iván Pérez: Morgan Mahtobnikchih

Iván Pérez. Foto Morgan Mahtobnikcih
Nieuws - 30 okt 2017

Met de start van seizoen 2018/2019 neemt choreograaf Iván Pérez de artistieke leiding van het nieuwe Dance Theatre Heidelberg op zich.

BECOMING - INNE | Iván Pérez
Nieuws - 10 jul 2017

In plaats van pre-recorded muziek te gebruiken, kun jij choreograaf Iván Pérez helpen de muziek live on stage te brengen als onderdeel van de voorstelling.

Première dansfilm over WO I
Nieuws - 19 jan 2017

Nooit eerder werd er een dansfilm gemaakt over de tragische Eerste Wereldoorlog. Deze wereldprimeur gaat binnenkort ook in Nederland in premiere. Lees hier alles over deze nieuwe dansfilm. 

CaDance project 4x4
Nieuws - 29 jan 2015

Het Haagse danshuis Korzo presenteert de zeventiende editie van het CaDance Festival. Op vrijdag 30 januari 2015 opent het festival met twee premières van aanstormende talenten: Samir Calixto en Jasper van Luijk.

Interview - 6 feb 2014

Dans Magazine sprak met Feri Dissiz, die nu het eerste jaar volgt van de opleiding Dans op het Nova College. Hij vertelt zijn beweegredenen en wat hij uiteindelijk wil worden.

Abonneren op Iván Pérez