Iván Pérez. Foto Morgan Mahtobnikcih

Iván Pérez nieuwe artistiek directeur Dance Theatre Heidelberg

Met de start van seizoen 2018/2019 neemt choreograaf Iván Pérez de artistieke leiding van het nieuwe Dance Theatre Heidelberg op zich bij Theater und Orchester Heidelberg. Intendant Holger Schultze is bijzonder trots dat hij deze internationaal gerenommeerde choreograaf voor Heidelberg heeft gewonnen. Hij is ervan overtuigd dat het succes van de Tanzcompany, die hij in Heidelberg stevig verankerd heeft, verder wordt versterkt en het publiek zal kunnen uitkijken naar interessante, spannende dansvoorstellingen.

BECOMING van Iván Pérez

Pérez staat bekend om zijn fysieke en emotionele choreografieën. Dit seizoen is zijn voorstelling BECOMING te zien in theaters in Nederland, in London en in Taiwan. BECOMING is de derde voorstelling die hij met zijn team creëert onder de naam INNE. INNE begon in 2016 met de door pers en publiek geprezen locatievoorstelling The Inhabitants op het Operaestate festival in Italië. Daarvoor maakte Iván vanuit productiehuis Korzo onder andere Exhausting Space en Wachten op de Barbaren met regisseur Michiel de Regt. Internationale samenwerkingen zijn altijd onderdeel geweest van zijn werk. Hij maakte nieuwe creaties met onder andere Ballet Moscow, Compañía Nacional de Danza en de Balletboyz uit Londen. In het voorjaar van 2018 maakt hij een nieuw werk voor het Parijse Opera Ballet.

Nieuwe samenwerkingen voor Dance Theatre Heidelberg

"Ik ben van plan om het Dance Theatre Heidelberg te positioneren als een creatieve en innovatieve hub in de wereldwijde danswereld," zegt Pérez. Hij zal bijvoorbeeld samenwerken met inspirerende nieuwe stemmen op het gebied van dans, beeldende kunst, muziek, mode en sociale wetenschap. Hij wil partnerschappen opzetten met onderwijsinstellingen om dans-theoretisch onderzoek en communicatie over dans te stimuleren, evenals bestaande relaties met nationale en internationale theaters verder ontwikkelen en samen de Dance Theatre Heidelberg voorstellingen ook naar publiek in Nederland en Europa brengen. Zijn artistieke team bestaat uit de Australische bekroonde choreograaf James Batchelor als zijn assistent en de jonge Leipzig dramaturg Jenny Mahla. Samen zullen ze de visie van Pérez realiseren, binnen het overkoepelende thema generatie Y, de Millennials.

Meer inspiratie