Home » Rubriek

Zelf dansen

Meer weten over dans? Dan ben je bij Dans Magazine aan het goede adres. Op Dans Magazine vind je een uitgebreide lijst van dansscholen en dansopleidingen, maar ook achtergrondinformatie bij de verscheidene dansstijlen.

Blogs, interviews, reviews en reportages

Bij Dans Magazine gaan we graag dieper in op de dans. Daarom lees je bij ons diepgaande reviews van dansvoorstellingen, reportages over allerlei onderwerpen binnen de dans, interviews met dansers en choreografen (zowel amateurs als pro's) en blogs van mensen in de danswereld.

sneller dansen timing
Nieuws - 16 aug 2018

Elke dansdocent heeft het er wel eens over:  je gaat te traag, je timing is niet in orde. Wij geven je 4 tips om als danser de beste snelheid en timing uit jezelf te halen.

Dansen doe je samen. Foto via Unsplash.com
Reportage - 15 aug 2018

Dansen is een geweldige manier van leven. We presenteren vijf belangrijke redenen waarom je een crew zou moeten beginnen.

chachacha basis stap Cuba jaren'50 nu
Reportage - 30 jul 2018

De chachacha basis, is het fundament van deze Latijns-Amerikaanse dansstijl. Maar hoe is deze ontstaan en hoe voer je die basispas eigenlijk uit?

petitie meer dans basisscholen groep 1 tot en met 8
Nieuws - 30 jul 2018

Veel scholen hebben geen gymzaal of budget voor een gymdocent. Daarom is er een petitie gestart om meer bewegingsonderwijs en dans op scholen te geven.

dansfoto mobiele telefoon iPhone samsung
Reportage - 27 jul 2018

Heb jij altijd al een mooie dansfoto willen maken maar heb je geen fotocamera? Dit zijn 4 tips om dans goed op je mobiel vast te leggen.

Macarena Los del Rio 1993 1996 Bayside Boys
Reportage - 23 jul 2018

Je hebt hem vast wel eens gedanst. De Macarena. Een paar makkelijke pasjes waar je vooral je handen mee gebruikt, waarvan je steeds van richting veranderd.

fame sprong jaren'80 1980 split sprong
Reportage - 16 jul 2018

Heb jij ook de splitsprong in de dansfilm Fame gezien? En wil je deze nadoen? Lees hoe je deze stap voor stap uitvoert.

Dansers in de dansschool. Foto: unsplash
Reportage - 12 jul 2018

Dansen met overtuiging, kun jij het? Vast wel, maar met behulp van een dansschool durf je het zeker. Wij zetten de dansschool in de spotlight.

klassieke pirouette Napoleon 17e eeuw 16e eeuw ballet
Reportage - 6 jul 2018

De klassieke pirouette. Een move die op één been plaats vind en je een rondje draait van je standbeen af.

Dansdocenten Business Coaching
Agenda - 5 jul 2018

Een intensief coachingstraject van 6 maanden, speciaal ontworpen voor ambitieuze dans- en bewegingsdocenten die van dans hun werk willen maken.

Pagina's

Abonneren op Zelf dansen