Reportages

6 must-see dansfilms

Wat is er nieuw op het gebied van films, documentaires en series of wat moet je als dansliefhebber écht nog gezien hebben? Dit zijn zes must-see dansfilms!

Foto: Jakob Owens - Unsplash

Na een jaar hard werken en veel dansen zit het dansseizoen er weer op! Speciaal voor jou vier tips om de zomerstop dansend en sportend door te komen.

Dans op Kunstbende

Kunstbende cultiveert al meer dan 15 jaar eigenzinnige dansers via hun landelijke talentenwedstrijd. Maak kennis met de jonge danstalenten van dit moment.

Voorkom je dansdip. Bron: Unsplash

Je bent moe, hebt geen energie en geen zin meer in je danslessen. Is dansen nog wel wat je wil? Wat dan? Zes tips om je dansdip te overwinnen.

Dansen maakt je gelukkig. Foto: Andre Hunter - Unsplash

Door creatief bezig te zijn en ritmisch te bewegen wordt je hoofd leeg en kun je ontspannen. Maar waarom wordt je juist van dansen zo gelukkig?

Dans op Oerol. © Marloes van Doorn

Dans en slagwerk, dans en klassieke muziek, dans en Grieks drama. Op theaterfestival Oerol is voelbaar dat dans makkelijk samengaat met andere disciplines.

© Richard Bermange

Privéinstituut Dance in Art (DiA) in Haarlem heeft dit jaar voor het eerst de Netherlands Choreography Competition ontwikkeld. Zahira Mous doet verslag.

Foto: Craig Whitehead, Unsplash

Loop jij ook weleens vast tijdens het maken van een choreografie? Geen zorgen! Speciaal voor jou zes tips om weer op gang te komen.

Haal meer uit je danstraining – 6 tips

Benieuwd wat je kan doen om je danstraining ten volste te benutten? Speciaal voor jou zes praktische tips om de beste danser(es) uit jezelf te halen.​

Demonstratie streetdance: Dance Wise. © Jordi Menheer

Sabrina Menheer zou het IDD festival omschrijven als écht Rotterdams; samen de schouders eronder zetten en iets unieks mogelijk maken. Rotterdam mag trots zijn haar ondernemende dansprofessionals.

Pagina's

Abonneren op Dans Magazine reportages