Home » Reportage
Dansaccessoires om je dansvaardigheden te verbeteren

Met deze accessoires verbeter jij je dansskills

Om een goede danser te worden is het belangrijk dat je ook naast je dansles actief blijft en thuis oefent, stretcht en je verdiept in dans. Met deze accessoires kun jij je beter voelen tijdens de les, maar ook thuis effectiever aan de slag met stretchen of trainen.  


Voor tijdens het dansen

  • Een lesje modern kan soms wat vloerwerk bevatten. Als dit nieuw is, dan kan het zo zijn dat je wel eens met een blauwe plek of twee thuis kan komen. Je gaat tijdens de les dan ook voorzichtig naar de grond en wil je knieën niet belasten of beschadigen. Wil je de week erop weer voluit kunnen dansen zonder pijn te hebben aan je knieën? Schaf dan een stel kniebeschermers aan en knallen maar!
  • Op sokken dansen te glad? Op schoenen dansen te stroef? Misschien zijn dansvoetjes wat voor jou. Je danst nog steeds op blote voeten, alleen heb je een stukje zool onder de bal van je voet zodat je nog wel soepel kunt draaien. Ideaal! 
  • Tijdens een lange dag aan repetities kan het wel eens zo zijn dat je lang moet wachten. Helpen sokken niet bij het warm houden van je voeten? Kijk dan of deze laarsjes jouw voeten wél warm houden!

Bij het stretchen

  • Stretch jij na de les of thuis? Wist je dat je efficiënter kunt stretchen met een band of elastiek? Deze zorgt er namelijk voor dat jij je split kunt verbeteren, maar ook bijvoorbeeld je hamstring beter kunt stretchen of kracht op kunt bouwen in je benen. De band zorgt voor weerstand, waardoor je spieren sterker worden. Zo kun je de volgende keer je been tijdens een arabesque of een tilt hoger houden. 

Bekijk deze video voor tips tijdens het stretchen in de 2e positie:

 
  • De elastieken band kan je ook helpen bij het stretchen van je voeten en wreef, maar daar is ook een speciale accessoire voor: de foot stretcher. Hij zorgt ervoor dat je spieren in je voet sterker worden en deze ook in goede conditie blijven. Je krijgt hierdoor een mooie point en kan je eventueel klaarstomen om op spitzen te dansen.

Bekijk hier hoe je hem het beste kunt gebruiken:

Om thuis te gebruiken

  • Heb je in de les moeite met draaien en wil je dit thuis nog extra oefenen? Dat kan met het turning board. Benieuwd hoe deze werkt? Bekijk deze uitleg. 

 
  • Heb je bijvoorbeeld je hamstring te veel belast tijdens het dansen of heb je spierpijn in je schouder waardoor deze stijfjes is geworden? Pak er dan een massagebal bij en leg die op de plek waar je het meeste last hebt. Deze plek wordt ook wel ‘de knoop in je spieren’ genoemd. Ga bijvoorbeeld op de grond liggen of tegen de muur staan, zodat er druk op de bal en je spieren komt en je de knoop eruit kunt masseren. Merk je dat de pijn blijvend is? Ga dan toch even naar de fysiotherapeut om te checken of er niks ernstigs aan de hand is.
Meer inspiratie