Home » Reportage
Fitbit smartwatch gadgets voor dansers

3 handige gadgets voor dansers

We kennen het allemaal wel: je hebt niet genoeg water gedronken, geen tijd om te eten en tegen de tijd dat je dat wel hebt is je eten koud. Na een lange dag kom je thuis en staat de stappenteller van je telefoon nog maar op 2.000 stappen, maar jij weet wel beter na een hele dag vol lessen of repetities. Of je nu zelf in de les staat de dansen, of docent bent, eigenlijk weet je nooit precies hoeveel je beweegt en wat je nodig hebt om je energie weer aan te vullen. Wij hebben een aantal handige gadgets voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen.

1. Intelligente waterfles

Deze waterfles is elektronisch, en houdt bij hoeveel je gedronken hebt door de dag heen. Daarnaast geeft hij aan in percentages hoe dicht je bij je doel bent, en hoeveel je gemiddeld per uur drinkt. Heel handig dus als je vaak vergeet te drinken, of niet precies weet hoeveel je nou eigenlijk drinkt en of dat genoeg is voor de mate van activiteit die je uitvoert.


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


2. Fitbit activity tracker

Tegenwoordig houden veel telefoons het aantal stappen bij dat je per dag loopt, dit is heel handig om in de gaten te houden of je genoeg bewogen hebt op een dag. Tenzij… je een danser bent en je telefoon dus niet bij je hebt op het moment dat je aan het bewegen bent. De oplossing is een Fitbit, smartwatch of een andere activity tracker. Dit horloge houdt namelijk je hartslag in de gaten en kijkt wanneer je fysiek erg actief bent. Zo kun je zelfs zien wanneer je in de zone zit voor vetverbranding, cardio of in een piek van je hartslagcurve. Daarnaast telt hij dus ook nog je stappen en afhankelijk van het type kan hij ook je slaap in de gaten houden. Hierdoor kun je zien of je genoeg rust hebt gehad, zelfs hoeveel rem, lichte en diepe slaap. Natuurlijk kun je hier geen medische uitsluitsels uit afleiden, maar je kunt wél beter je routines in de gaten houden.

3. Elektronische maaltijd box

Het klinkt heel spannend, een elektronische maaltijd box, maar het is gewoon een kleine versie van warmhoudplaat in een bakje. Dit zorgt ervoor dat je geen magnetron of kookplaat in de buurt hoeft te hebben, je maaltijd meenemen in de box en een stopcontact is voldoende. Je steekt de box in het stopcontact en binnen ongeveer 15 minuten is je eten warm.

 

Meer inspiratie