Home » Reportage
Dans apps

Vijf apps die je laten dansen

Als het gaat om smartphone applicaties, zijn die op dansgebied niet altijd het downloaden waard. Waarom dansen met een telefoon in je hand? En vaak lastig die instructies vanaf een klein scherm volgen. Toch is het soms raak, en kan je gemakkelijk en overal even lekker dansen met je vrienden. Dansen om te zien wie de meeste punten haalt bijvoorbeeld. Of gewoon alleen, om ongezien wat beter te leren dansen. Deze vijf apps zijn veelal gratis, en zeker een dansje waard.

Trance: de meeste populaire dance app

Bij de trance app leer je verschillende dansje op je favoriete liedjes. Je volgt de aangegeven bewegen die worden laten zien terwijl je aan het dansen bent. Je volgt de bewegingen met echte mensen en je kan moeilijkheid zelf bepalen. De app is gratis om te downloaden, je moet je alleen aanmelden om van de app gebruik te maken. Terwijl je de passen nadanst, wordt je gefilmd om na het terug te kunnen kijken. Je kan die video delen op de app voor iedereen om te zien of je houdt het voor jezelf (en je naaste vrienden).

Dance with us

Bij deze app leer je samen met Norah en Yarah verschillende dansmoves. Je kan in totaal tien verschillende moves leren. Dat doe je door de twee meiden in je omgeving te plaatsen en met ze mee te dansen. Je gebruikt je camera om de dansers te laten verschijnen op je beeldscherm van je telefoon. Als de pasjes te moeilijk zijn, kan je ze langzamer aflaten spelen zodat jij de pasjes goed onder de knie krijgt. Deze app is alleen downloadbaar voor IOS. 

Just dance now

Just Dance Now is de mobiele versie van de game Just Dance. Met deze app kan je verschillende dansen van de app zelf dansen zonder een Wii of een PlayStation te hebben. Het enige wat je nodig heb is je telefoon en een scherm waarop de dans wordt laten zien. Je gebruikt je telefoon als controller en je tv of je laptop als scherm voor de game te laten zien. Je krijgt aan het begin 200 muntjes waarmee je dansen kan gaan doen. Je kan het spel alleen spelen of met je vrienden. Omdat je de telefoon gebruikt als controller, is het handig om een goed telefoonhoesje te hebben die je telefoon beschermt. Mocht deze zomaar uit je handen vallen. De app geeft goede uitleg over hoe je het spel moet verbinden met een extern beeldscherm.

Dance Now: Enjoy and learn

Bij Dance Now leer je verschillende hip-hop moves met behulp van video’s. Die laten zien hoe het dansje eruit ziet. Als je de als je de uitleg van de move wilt krijgen moet je wel een abonnent nemen. Met het abonnent krijg je elke dag dansjes. En je krijgt professioneel feedback. Je kan de filmpjes zo vaak bekijken alsje wilt. Om de zes dagen komt er weer een nieuwe les beschikbaar om te leren.

Bounden

Bounden is in tegenstelling tot de andere apps betaalt. Maar dit zijn niet zomaar danspasjes:: de choreografieën zijn gemaakt door niemand minder dan choreograaf Ernst Meisner van Het Nationale Ballet. Bij deze app dans je met een partner. Als beide duimen op het scherm liggen, begint de klassieke muziek te spelen en kijk je neer op een 3D-planeet. Centraal daarop staat je cursor die je bestuurt bij het kantelen van de telefoon en die je beide door rondjes op de planeet moet dirigeren. Om ze te bereiken, houd je de telefoon schuin, schuiner, schuinst. Onder je door of boven je hoofd. Op sommige onderdelen staat tijdsdruk en rondjes met inkepingen moeten vanaf een speciale kant worden benaderd. Bounden probeert je misschien niet te leren dansen, maar dwingt op zijn minst lijfelijke beweging met je medespeler af. 

De meeste van deze apps zijn beschikbaar voor Android en IOS.


Alles over dans in Dans Magazine

Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


 

Meer inspiratie