De Slow Walk challenge: zo doe je ‘m
Heb jij de slow walk al voorbij zien komen op sociale media? Met deze challenge word je uitgedaagd om in slow motion te lopen maar op je plek te blijven. Veel dansjes en challenges worden populair dankzij kanalen als TikTok of videogames zoals Fortnite. Dit keer gaan we wat dieper in op één van de challenges: de slow walk. De challenge bestaat uit drie onderdelen, die je ook los van elkaar kunt uitvoeren. In dit artikel leggen we je uit hoe!
1. Fake walk
Bij de fake walk is het de bedoeling dat je de illusie wekt dat je vooruitloopt, terwijl je eigenlijk stil blijft staan op dezelfde plek. Door afwisselend voetpushes te maken en daarbij je armen te bewegen alsof je loopt, lijk je hetzelfde te bewegen als wanneer je echt vooruit aan het lopen bent.
Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement.
Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.
2. Slow walk
Vanuit de fake walk kan je overgaan in de slow walk. Dit doe je door je fake walk te vertragen, en eventueel met je hoofd langzaam in een andere richting te draaien. Zodra je weer in normaal tempo gaat ‘lopen’ beweegt ook je hoofd weer mee in de looprichting. Door je hoofd te gebruiken leg je nog meer nadruk op het slow motion effect. In plaats van je hoofd te draaien kun je ook langzaam je haar achter je oor doen met een hand, een knipoog geven of zwaaien met een hand. Als je het goed doet lijkt het alsof je dit slow motion effect bewerkt hebt, maar je doet het allemaal zelf. Vergeet niet om ook langzaam met je ogen te knipperen, anders heeft iedereen je meteen door, een extra uitdaging!
3. Glide
De glide kun je afwisselen met de slow walk tijdens de fake walk. Deze beweging voer je uit door naar achter te stappen en je bovenlichaam vast te zetten als een standbeeld. Vaak is het zo dat je op dat moment één arm naar voren hebt. Zorg dat je dus zowel je arm als je gezicht en je schouders zo stil mogelijk houdt, terwijl je je bovenlichaam als geheel naar achteren beweegt.
Zie je dit allemaal nog niet echt voor je? In dit filmpje wordt het allemaal stap voor stap uitgelegd: