Foto: Joris Jan Bos

Mis het niet: NDT 2 presenteert nieuwe livestreams met werken van Marco Goecke en Jiří Kylián

De theaters zitten alweer een tijdje dicht, maar dat betekent niet dat je niet kunt genieten van dans. Het Nederlands Dans Theater is daar een voorbeeld van! Op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 maart, 20.00 uur presenteert NDT 2 Souls Made Apparent. De livestreams bestaan uit 27’52” van Jiří Kylián en een wereldpremière van Marco Goecke.

Technisch en theatraal uitdagende NDT-makers

Na de veel bekeken en enthousiast gerecenseerde livestreams van Endlessly Free (NDT 1), Dare to Say (NDT 2), I wonder where the dreams I don’t remember go (NDT 1) en Shadow’s Whispers (NDT 1) presenteert Nederlands Dans Theater in maart de livestreams van Souls Made Apparent door NDT 2. Het programma brengt twee van de technisch en theatraal meest uitdagende NDT-makers samen. Naast een wereldpremière van associate choreographer Marco Goecke presenteren de jonge dansers van NDT 2 het werk 27’52” van meesterchoreograaf Jiří Kylián.

 Joris Jan Bos

27’52’’

27’52” neemt je mee in een spel van zoeken en gezocht worden, vasthouden en vastgehouden worden, trekken en duwen. Een spel waarin de danser uiteindelijk het podium alleen moet verlaten. De titel refereert zowel aan de lengte van het werk, 27 minuten en 52 seconden, als aan de geboortedatum van het NDT-icoon aan wie het werk is opgedragen, Gerald Tibbs (20-07-1952).


 

Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


 

Marco Goecke

Marco Goecke is met zijn eigenaardige, unieke bewegingstaal een van ’s werelds meest gevraagde choreografen. Voor NDT maakte de associate choreographer eerder veelgeprezen en bekroonde werken zoals Thin Skin, Midnight Raga, Wir sagen uns Dunkles en Kunstkamer, samen met Crystal Pite, Paul Lightfoot en Sol León. Voor Souls Made Apparent creëert Goecke een nieuw werk.

De voorstellingen vanuit het Haagse Zuiderstrandtheater zijn exclusief te volgen op ndt.nl. De ticketprijs is vijftien euro.

 Joris Jan Bos

 

 

Meer inspiratie