Nieuws

Dansnieuws Week 24

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het laatste dansnieuws van afgelopen week!

Traditioneel Morrisdansen is méér dan bewegen, weet Arnold: ‘We dansen altijd op 50 meter van een kroeg’

Bijna iedereen heeft wel een hobby. En altijd met een verhaal. Arnold Madderom (57), educatiemedewerker uit Utrecht, doet aan Morrisdansen: een eeuwenoude, maar springlevende Engelse dans. ,,Die belletjes aan mijn benen verdrijven kwade geesten, maar dat geloof ik eigenlijk niet.’’

DansMagazine tag: Wil je weten hoe de Nederlandse volksdans is ontstaan? Lees meer

Bron: Algemeen Dagblad

Meer dansen, minder eenzaam

Als je met z'n allen danst, ben je minder eenzaam. Dat blijkt uit een afstudeerscriptie van danslerares Ingrid Krabbe die verbonden is aan het centrum voor kunst en cultuur de Kubus in Lelystad. Krabbe studeert volgende week af aan de Hogeschool voor de Kunsten Artez in Zwolle. Krabbe deed haar onderzoek onder jongeren die danslessen volgen op de Kubus en onder jongeren van jongerencentrum URBN Village.

DansMagazine tag: Of je hier op de werkvloer iets aan hebt? Lees verder.

Bron: Omroep Flevoland

Nieuwe voorstelling van ISH: Breakdance meets freestyle voetbal

De theaters mogen weer open en dat betekent dat dansgezelschappen druk bezig zijn met nieuwe voorstellingen. Ook ISH Dance Collective heeft grootse plannen en wil met hun FTBLL – Can You Kick IT een ode aan voetbal brengen. Artistiek leider Marco Gerris haalt opnieuw streetskills naar het theater. De cast bestaat uit internationaal gerenommeerde freestyle voetballers, straatvoetballers en breakers. Wat kunnen we van deze voorstelling verwachten? En waar komt de inspiratie vandaan? Daarover vertelt Marco meer.

Introdans viert gouden jubileum

Een feestelijk jaar voor Introdans! Het moderne dansgezelschap bestaat namelijk vijftig jaar. Het gouden jubileum wordt van september 2021 tot en met juni 2022 gevierd samen met het publiek. Verwacht een extra speciaal programma, met bekende maar ook nieuwe choreografieën.

Maas Theater organiseert kunstroute

Van 5 tot en met 30 juni 2021 organiseert Maas theater en dans LIJF010, een wandeling van vier kilometer door Delfshaven. Het project bestaat uit acht kunstfoto’s van acteurs, dansers en ons publiek op grote billboards, een podcast met verhalen, speciaal gecomponeerde muziek en film. Het startpunt is het Maaspodium, het huis van Maas op de Müllerpier in Rotterdam.

Publiek mag langskomen in studio Conny Janssen

Altijd al willen weten hoe en waar de dansers van dansgezelschap Conny Janssen Danst repeteren? Dat kun je nu zien bij de nieuwe voorstelling FRAMED Extended. Van 9 t/m 27 juni is er nieuw en geremasterd werk van jonge makers te bewonderen.

 

Meer inspiratie