Foto’s: Salih Kiliç

Uniek: Publiek mag langskomen in studio van Conny Janssen

Foto's: Salih Kiliç

Altijd al willen weten hoe en waar de dansers van dansgezelschap Conny Janssen Danst repeteren? Dat kun je nu zien bij de nieuwe voorstelling FRAMED Extended. Van 9 t/m 27 juni is er nieuw en geremasterd werk van jonge makers te bewonderen.

Nieuw project

De dansers van Conny Janssen Danst hebben niet stilgezeten tijdens de laatste lockdown en gingen aan de slag met nieuw werk toen hun tour geannuleerd werd. Na maanden repeteren was Conny Janssen Danst in februari ’21 eigenlijk al klaar voor een tournee van FRAMED, maar met de premièredatum in zicht werden opnieuw de coronamaatregelen aangescherpt en bleven theaters gesloten.

Zoals het gezelschap tijdens de eerste lockdown in 2020 werkte aan Monuments in Solitude en DANSLOKAAL, is ook tijdens de tweede lockdown een nieuw project gestart: FRAMED Extended. Een voorstelling die verder gaat op het oorspronkelijke stuk. Conny Janssen nodigde dansers Yanaika Holle, Hiro Murata en Mariko Shimoda uit voor een choreografisch onderzoek.

 Salih Kiliç

Creatieve energie

Conny Janssen vertelt dat het uitstel van de tour ook iets heeft opgeleverd. “Het bijzondere is dat we in deze periode juist een enorme creatieve energie hebben aangeboord waarin andere talenten van de dansers de ruimte en aandacht kregen,’’ vertelt ze. ‘‘Ik vroeg de dansers FRAMED te gebruiken als inspiratiebron, als anker, om vervolgens de vleugels uit te slaan en een eigen route te bewandelen. We hebben nieuwe talenten laten ontkiemen.”

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

Publiek welkom in de studio

Het resultaat, drie diverse op zichzelf staande choreografieën, gaat tijdens de eerste weken van KAAPSE ZOMER in première. Waar Conny Janssen Danst onder normale omstandigheden vanuit de studio het land intrekt, wordt het publiek nu juist uitgenodigd in diezelfde studio te ontdekken wat daar is ontstaan tijdens de lockdown. Er is ruimte voor achtentwintig bezoekers per voorstelling. Voor de derde en laatste week van KAAPSE ZOMER selecteerde Conny Janssen werk van Andreas Hannes, Tu Hoang en Dalton Jansen uit het jaarlijkse talentontwikkelingsproject DANSLOKAAL. Ook worden de persoonlijke solo’s die de dansers in 2020 maakten onder de noemer Monuments in Solitude dankzij vele verzoeken opnieuw uitgevoerd.

Ga voor meer informatie naar de website.

 Salih Kiliç

Meer inspiratie