Home » Reportage

Justin Bekker (25) maakte een dansfilm voor Scapino: ‘‘Ik wilde dans op een filmische manier benaderen’’

Parmantige pinguïns, elegante giraffen, exotische vlinders en snelle haaien. De dansfilm All you have to do is wonder speelt zich af in de wonderlijke wereld van diergaarde Blijdorp. Nu vanwege corona de theaters, concertzalen en musea dicht zijn, gaan filmmaker Justin Bekker en zeven dansers in All you have to do is wonder op zoek naar wat zij het meeste missen: verwondering. De dansers laten zich meenemen in de verschillende werelden van Blijdorp. Ze kijken, voelen, luisteren en bewegen mee met wat hen het meest verwonderd.

Dansfilm

De 25-jarige Justin Bekker is sinds vier jaar verantwoordelijk voor de videoproducties bij Scapino en sinds twee jaar voor de videoproducties van het Koninklijk Conservatorium. Bij Scapino werkte hij o.a. samen met Ed Wubbe en Marcos Morau. Voor The Square Recordings op Scapino streamt werkte hij nauw samen met choreografen Alba Castillo, Justin de Jager, Joost Vrouenraets en Shailesh Bahoran. All you have to do is wonder is zijn eerste zelfstandig gemaakte dansfilm.

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

Verwondering oproepen

“Met All you have to do is wonder wilde ik dans op een filmische manier benaderen,’’ vertelt Justin. ''Behalve het in beeld brengen van dans wil ik ook met filmische middelen een verhaal vertellen. Dans is heel dynamisch en word meestal gefilmd met grote kaders zodat je de choreografie en bewegingen goed kunt volgen. Ik wilde het juist klein en intiem houden en ook de karakters en de emoties van de dansers laten zien. Ik denk dat veel mensen na een jaar corona de dingen die het leven mooi maken heel erg missen. Zoals de echte verwondering die je voelt bij iets dat je raakt of verrast, in muziek, theater of op een festival. Dat gevoel wil ik in deze film weer oproepen en van dichtbij laten zien.”

Meer inspiratie