Home » Reportage
One dance challenge

One Dance Challenge: 5x de leukste video’s

Misschien heb je deze danstrend al voorbij zien komen op sociale media: de One Dance Challenge. Deze challenge op Drake’s nummer ‘One Dance’ wordt inmiddels wereldwijd uitgevoerd en is uitgegroeid tot een van dé Tiktok-dansjes. Danseres en choreografe Regina Eigbe bedacht de choreografie en gebruikte zowel bewegingen uit hiphop als Afrikaanse dans. Wij zetten de vijf leukste video’s op een rijtje!

1. Afro Azonto

Deze groep vrouwen met roots in Afrika dansen de challenge in vrouwelijke outfits én op hakken! Hun video werd maar liefst 42.000 keer bekeken op Instagram en kreeg veel lovende reacties.


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

2. Enola Bedard

De 20-jarige Enola is een ware Tiktok-sensatie en maakt dagelijks video’s voor haar ruim 7,9 miljoen volgers. Ook zij deed mee aan de One Dance Challenge!

3. Anisha Thai

De van oorsprong Vietnamese Anisha danst de challenge op een drukke locatie in Hong Kong en laat zich niet afleiden door omstanders. Haar video werd meer dan 140.000 keer bekeken.

4. Isaak en Dennis

Het zijn vooral vrouwen die meedoen, maar sommige mannen laten zich daardoor niet tegenhouden! Isaak en Dennis dansen een bijzondere versie van ‘One Dance’, in badjassen!

5. Shaik Aslam en Asika Pradhan

Ook dit Indiase duo blijkt populair op Instagram!

Meer inspiratie