Home » Reportage
Introdans NEXT

Piano Biënnale gaat bijzondere samenwerking aan met Introdans

Vier dagen, twee steden en meer dan 20 livestreams. De Piano Biënnale viert haar eerste editie online met concerten in samenwerking met Phion, Amsterdam Sinfonietta en de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek, een unieke dansvoorstelling in samenwerking met Introdans, kinderworkshops en interactieve toegiften door vele virtuoze solisten, dansers en ensembles. Van 13 tot en met 16 mei staat de piano op vernieuwende wijze centraal in én vanuit Musis & Stadstheater Arnhem en Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen.

Verbindingen

Unieke samenwerkingen, uitvoeringen en presentatievormen. Piano Biënnale is een gloednieuw én vernieuwend festival dat de piano in al haar facetten toont en verbindingen legt met andere kunstvormen. In deze eerste editie met dans en in toekomstige edities met verschillende kunstvormen in één festival. De opbouw van een programma is vaak net even anders dan anders. Zo bestaat een festivalavond niet uit één, maar uit wel twee of drie korte concerten en is er veel ruimte voor uitleg en interactie.

In het teken van dans

De eerste festivaldag staat volledig in het teken van dans. Van een dansworkshop op pianomuziek voor kinderen, naar een pianorecital met dansmuziek, tot een spectaculaire dansproductie in samenwerking met Introdans, het moderne balletgezelschap uit Arnhem. In de voorstelling NEXT! maken vier jonge choreografen een dansproductie waarin zowel de pianomuziek, van C.Ph.E. Bach tot David Dramm, als de pianist volledig wordt geïntegreerd. Hiervoor duiken dansers en pianisten in elkaars wereld tijdens een intensief proces van voorbereiding. Een unieke productie vanuit een samensmelting van twee kunstdisciplines.

‘‘We hebben zoveel ontluikend talent bij Introdans dat bruist en bloeit,’’ vertelt artistiek directeur van Introdans Roel Voorintholt. ‘‘Ik ben blij dat we talentontwikkeling hier op heel bijzondere wijze kunnen stimuleren. We verwachten spannende dialogen tussen dansers en pianisten, tussen dans en pianomuziek.’’

Klinkt goed toch? En wij mogen twee kaartjes weggeven! Ga snel naar de winactie.

Programma

Benieuwd naar het volledige programma? Op dinsdag 13 april start de kaartverkoop en is het volledige programma te vinden op www.pianobiennale.com. Het hele festival, zowel de concerten en voorstellingen als het randprogramma, is online te bezoeken. Wanneer versoepelingen live bezoek mogelijk maken zal ook hiervoor de kaartverkoop starten. Volg Piano Biënnale op Facebook en Instagram voor actuele informatie.

Keys to Music Foundation

Piano Biënnale is een initiatief van pianiste Daria van den Bercken en haar Keys to Music Foundation. Deze stichting heeft tot doel de kracht van klassieke en hedendaagse muziek onder breed publiek te promoten. Daarbij staat muzikale kwaliteit en kunstzinnige creatie centraal en is er ruimte voor experiment.

Meer inspiratie