Win 2 kaartjes voor NEXT!

Introdans
Deze actie is gesloten

Foto: Mathieu Di Scala 

Vier dagen, twee steden en meer dan 20 livestreams. De Piano Biënnale viert haar eerste editie online met concerten in samenwerking met Phion, Amsterdam Sinfonietta en de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek, een unieke dansvoorstelling in samenwerking met Introdans, kinderworkshops en interactieve toegiften door vele virtuoze solisten, dansers en ensembles. Van 13 tot en met 16 mei staat de piano op vernieuwende wijze centraal in én vanuit Musis & Stadstheater Arnhem en Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen.

Verbindingen

Unieke samenwerkingen, uitvoeringen en presentatievormen. Piano Biënnale is een gloednieuw én vernieuwend festival dat de piano in al haar facetten toont en verbindingen legt met andere kunstvormen. In deze eerste editie met dans en in toekomstige edities met verschillende kunstvormen in één festival. De opbouw van een programma is vaak net even anders dan anders. Zo bestaat een festivalavond niet uit één, maar uit wel twee of drie korte concerten en is er veel ruimte voor uitleg en interactie.

In het teken van dans

De eerste festivaldag staat volledig in het teken van dans. Van een dansworkshop op pianomuziek voor kinderen, naar een pianorecital met dansmuziek, tot een spectaculaire dansproductie in samenwerking met Introdans, het moderne balletgezelschap uit Arnhem. In de voorstelling NEXT! maken vier jonge choreografen een dansproductie waarin zowel de pianomuziek, van C.Ph.E. Bach tot David Dramm, als de pianist volledig wordt geïntegreerd. Hiervoor duiken dansers en pianisten in elkaars wereld tijdens een intensief proces van voorbereiding. Een unieke productie vanuit een samensmelting van twee kunstdisciplines.

‘‘We hebben zoveel ontluikend talent bij Introdans dat bruist en bloeit,’’ vertelt artistiek directeur van Introdans Roel Voorintholt. ‘‘Ik ben blij dat we talentontwikkeling hier op heel bijzondere wijze kunnen stimuleren. We verwachten spannende dialogen tussen dansers en pianisten, tussen dans en pianomuziek.’’

Winnen? Vul dan ons winformulier in voor 11 mei 2021. Vertel ons waarom jij deze voorstelling graag wilt zien en wie weet ben jij de winnaar van deze actie!