Home » Reportage
Zingede beelden

Bijzonder: Beelden in Máximapark komen tot leven met dansfilms

Cultuur19 heeft een bijzonder project opgezet samen met Zingende Beelden. Zeven dansgezelschappen werden namelijk uitgenodigd om een dansfilm te maken bij de kunstwerken in het Máximapark. Wanneer het publiek langs de beelden loopt kunnen ze de films zien door een QR-code te scannen. Een unieke ervaring!  

Van hiphop tot opera

Het publiek heeft keuze uit een divers aanbod. Zo kun je kijken naar hiphop, spoken word en rap, maar ook naar opera. De urban dansgroep IRC brengt in ‘TAPA’ op indringende manier een zoektocht naar de Zelf in beeld. Het werd een intense film met Indiase zang en muziek bij de ruwe stenen van Anonieme Monumenten. De humoristische en moderne mini-opera ‘T-tijd’ van DC 1 II High en Dans Atelier 42 vertelt het verhaal van Lisa, die probeert uit het keurslijf te breken van haar ouders en haar eigen weg probeert te vinden.

Nina van der Zouwen maakte haar debuut met het indrukwekkende ‘When the snow melts’ bij Zonder titel (Gat van Serton) van Zilvinas Landzbergas. SHIFFT maakte de voorstelling Pounds Lighter voor Oerol en bewerkte deze voor de dansfilm van Zingende Beelden. Twee dansers bewegen zich op en om het beeld Barricade en tonen alle facetten van het dragen en gedragen worden. Lokale jongeren van KLUB19 (o.l.v. Sanne van Woudenberg) en Amadeus Lyceum (o.l.v. De Dansers) maakten hun eigen voorstelling bij het Observatorium en het beeld van Rob Voerman.

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

Filmische beleving

De films zijn gemaakt door Charlie Feld (Picture Bridge) en tot en met 30 juni online te zien op de website. Cultuur19 plaatste ook paaltjes met QR-codes bij de beelden. Wie de code scant, ziet de film op de plek waar hij is gemaakt. Voor een extra filmische beleving kan het publiek VR-brillen op diverse plekken in de wijk gratis afhalen. Op de website is een lijst met afhaalpunten te vinden en een wandelroute door het park.

Meer inspiratie