Everybody Dance Now 2015

AfroVibes wint Everybody Dance Now

Vrijdag 20 februari won AfroVibes de finale van Everybody Dance Now. AfroVibes ging enorm gelukkig naar huis met de hoofdprijs van 25.000 euro. De dansers van AfroVibes streden tegen Kenzo & Shay, Carlos & Mirella en De Dutch Junior Dance Division.

Winnaar Evenbody Dance Now

Alle artiesten kregen in de finale twee keer de kans om zichzelf te bewijzen; ze dansten naast een nieuwe act ook een herziene versie van hun auditie. Alle vier de acts wisten tot twee keer toe een groene vloer te krijgen van de jury. Iedereen maakte daarom evenveel kans op de hoofdprijs. Dan Karaty vond dat Kenzo & Shay er met de hoofdprijs naar huis moeten gaan. Voor Jan Kooijman mocht de dansgroep Dutch Junior Dance Division winnen en Lieke’s favoriet was AfroVibes.

Kenzo en Shay hadden de minste stemmen van het publiek en vielen als eerste af. Dan Karaty en het publiek waren door deze uitslag erg verrast. Als tweede kreeg De Dutch Junior Dance Division een rode vloer. Uiteindelijk ging Afro Vibes er met de titel “Meest entertainende dance act” en een cheque van 25.000 euro vandoor. 

Finale Everybody Dance Now

Dansgroep AfroVibes trad als eerste op en dansten op muziek van de Disneyfilm The Lion King. Carlos & Mirella dansten een tango op blote voeten. Dit ging dit tweetal goed af en de jury was enorm enthousiast. The Dutch Junior Dance Division liet als derde dansact van zich horen. Als laatste act mochten het duo Kenzo & Shay hun dans laten zien aan de jury en de kijkers thuis. Bij de tussenstand bleek dat AfroVibes en Kenzo & Shay de meeste stemmen hadden. 

Na de commercial break stonden Carlos & Mirella klaar om hun tweede dans te laten zien met het thema huwelijk. Daarna danste AfroVibes hun tweede optreden. De jury was wederom enorm enthousiast over deze groep. AfroVibes is de favoriet van jurylid Lieke van Lexmond. Als derde stond dansgroep Dutch Junior Dance Division klaar om hun tweede dansact te laten zien. Vooral jurylid Jan Kooijman is blij dat het publiek deze groep, en dansstijl ballet, heeft omarmd. Presentatrice Chantal Janssen: “Jullie hopen dat er meer mensen naar jullie dansvoorstellingen komen, en ik weet zeker dat dat gaat gebeuren!” Kenzo & Shay sloten de avond af met hun tweede dansact.

Dan Karaty: “Het zal moeilijk zijn voor de kijkers thuis om te stemmen, omdat de acts zo verschillend zijn, maar dat maakt de finale ook zo mooi!” 

Huwelijksaanzoek Carlos & Mirella

Nog voor de jury commentaar kon geven op de tweede act van Carlos & Mirella, nam Carlos de microfoon over van Chantal. Hij ging op zijn knieën en vroeg zijn Mirella live op televisie ten huwelijk. Het publiek werd helemaal enthousiast waarna Mirella volmondig ‘ja’ antwoordde. 

Meer inspiratie