Everybody Dance Now

Everybody Dance Now steunt Prinses Beatrix Spierfonds

Het televisie programma Everybody Dance Now gaat vanaf de eerste live-show op vrijdag 30 januari samenwerken met het Prinses Beatrix Spierfonds. Het RTL- programma lanceert de nieuwe actie ‘DanceOff’; door zelf met een originele dansactie geld op te halen kan iedereen het fonds steunen, zodat wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten mogelijk wordt gemaakt.

Prinses Beatrix Spierfonds

Dans symboliseert de ultieme vrijheid van bewegen, niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om zo vrij te bewegen als de dansers van Everybody Dance Now. Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn er ruim 200.000. Het is hun doel om alle spierziekten de wereld uit te krijgen door middel van wetenschappelijk onderzoek. Het fonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten. 

Jan Kooijman Ambassadeur

Jan Kooijman, jurylid van het RTL 4-programma en ambassadeur van het Prinses Beatrix Fonds: "Toen ik in 2013 werd gevraagd om ambassadeur te worden van het Prinses Beatrix Spierfonds, heb ik niet lang nagedacht. Ik heb zelf bijna tien jaar lang gedanst bij het Scapino Ballet en weet dus heel goed hoeveel spierkracht het kost om goed te dansen, spierkracht die mensen met een spierziekte juist niet hebben. In eerste instantie dacht ik: er is toch geen groter contrast denkbaar dan tussen dansers en mensen met een spierziekte? Maar er zijn ook sterke overeenkomsten. Zowel spierpatiënten als dansers gebruiken elke dag hun spieren tot het uiterste. Mensen met een spierziekte voeren alleen een heel andere en veel ongelijkere strijd dan dansers.”

Meer inspiratie