De Dutch Don't Dance Division danst klassiek ballet De Notenkraker

Klassieke balletvoorstelling De NotenkrakerHet Haagse dansgezelschap de De Dutch Don't Dance Division (deDDD) zit niet stil tijdens de feestdagen. Van 25 december tot en met 28 december verschijnen ze zes keer op de planken van het Lucent Danstheater in Den Haag, om de klassieke balletvoorstelling De Notenkraker te dansen.

Zowel professionals als amateurdansers -kinderen en volwassenen- brengen het verhaal over de jonge Amalia en haar Cadet tot leven en door de creatieve inzichten van de artistiek leiders van deDDD, Rinus Sprong en Thom Stuart, is de voorstelling veranderd in een eigentijdse (en familievriendelijke) versie van De Notenkraker.

Hierbij komt kijken dat er voor deze uitvoering aanstormend talent uit Amerika meedoet: Rachel Kivlighan en Federico D'Ortenzi van het American Ballet Theatre in New York dansen de Grand Pas de Deux. De animaties van choreograaf David Middendorp en natuurlijk de wereldberoemde muziek van de Russische componist P.I. Tchaikovsky zorgen voor een betoverend geheel.

Informatie

De Notenkraker is zes keer te zien van 25 tot en met 28 december. Op 25 en 26 december om 14:00 uur in het Lucent Danstheater en zelfs twee keer op 27 en 28 december, om 14:00 uur en 19:30 uur.
Tickets zijn te bestellen op de website van deDDD, waar ook meer informatie te vinden is, of op de site van het theater.