Conny Janssen Danst - Yanaika Holle (li.) en Christiaan de Donder (re.)

Ontmoet Yanaika Holle en Christiaan de Donder

Dansers Yanaika Holle en Christiaan de Donder herleven komend seizoen twee choreografieën van Conny Janssen Danst. In I'M HERE (2005), dat Conny Janssen met fotograaf en filmmaker Carel van Hees maakte, zijn ze haastig op zoek naar liefde, warmte en erkenning. Ze komen tevoorschijn uit de stad, een dynamische metropool die telkens verandert. In Álbum Familiar (2001) ontmoeten ze elkaar voor een portrettengalerij. ‘Al bladerend’ komen herinneringen naar boven, flarden van persoonlijke en familiegeschiedenissen.

Om al in de sfeer van familiegeschiedenissen en persoonlijke verhalen te komen, vertelt dit laatste van totaal zes danskoppels aan Dans Magazine hun dierbare jeugdherinneringen en geheime verlangens.

Yanaika Holle

Mijn mooiste herinnering
"Vanaf het moment dat ik het mij kan herinneringen wil ik al optreden! Samen met mijn broer en zus oefenden we uren lang op onze eigen 'Circus Ya-De-Fa' (Yanaika, Denise, Fabian). Ook maakten we zelf de kostuums en flyers etc. etc.  Waarschijnlijk duurde ons ‘echte’ optreden voor onze ouders in de woonkamer niet langer dan 10 minuten, maar ‘hey’ wat hadden we veel plezier! Haha"

Mijn diepste verlangen
"Mijn diepste verlangen raakt alle mensen, ik hoop dat we steeds beter in contact komen te staan met ons eigen lichaam, nog meer dan met ons hoofd! Laten we stoppen met praten en op zoek gaan naar onze innerlijke kracht en putten uit onze eigen persoonlijkheid, die we allemaal hebben. Dat helpt ons om puur te zijn en vanuit gevoel te handelen, met liefde."

Mijn grootste droom
"Nooit zou ik mijn passie voor het dansen willen verliezen en wil ik blijven werken vanuit mijn lichaam en geest, en met mooie mensen om mij heen. Mijn omgeving is een onuitputtelijke bron van informatie en geluk. Mijn droom is om een danstherapeut te worden en dat past precies in het plaatje van waar ik nu ben. Denk ik…"

Christiaan de Donder

Mijn mooiste herinnering
"De dag dat ik mijn diploma haalde van school werd ik ook voor de eerste keer in mijn leven oom!"

Mijn grootste droom
"Het beste uit mijzelf halen. Naast mijn danscarrière hoop ik ook de mode in te gaan."

Conny Janssen Danst reist de komende maanden met I’M HERE & Álbum Familiar door het hele land. Bekijk hier de speellijst.

Meer inspiratie