Conny Janssen Danst - Davide Bellotta (li.) en Mariko Shimoda (re.)

Ontmoet Davide Bellotta en Mariko Shimoda

Dansers Davide Bellotta en Mariko Shimoda herleven komend seizoen twee choreografieën van Conny Janssen Danst. In I'M HERE (2005), dat Conny Janssen met fotograaf en filmmaker Carel van Hees maakte, zijn ze haastig op zoek naar liefde, warmte en erkenning. Ze komen tevoorschijn uit de stad, een dynamische metropool die telkens verandert. In Álbum Familiar (2001) ontmoeten ze elkaar voor een portrettengalerij. ‘Al bladerend’ komen herinneringen naar boven, flarden van persoonlijke en familiegeschiedenissen.

Om al in de sfeer van familiegeschiedenissen en persoonlijke verhalen te komen, vertelt dit eerste van totaal zes danskoppels aan Dans Magazine hun dierbare jeugdherinneringen en geheime verlangens.

Davide Bellotta (Italië)

Mijn mooiste herinnering
"Ik ben opgegroeid in het dorpje Abruzzo, aan de voet van de 2487 meter hoge Monte Velino in de Italiaanse Appenijnen. Op mijn zevende stelde mijn vader voor om deze berg te beklimmen, een tocht van 7 à 8 uur. Na maanden training met mijn moeder en zussen, was de dag daar. We begonnen aan de beklimming, bereikten de top en ik liet mijn naam achter in een boek dat daarboven lag. Weer thuis sliep ik wel 20 uur. Toen ik wakker werd vroeg ik mijn ouders of we écht de top hadden gehaald, misschien had ik het allemaal wel gedroomd… Mijn vader knikte van ja. Het bewijs stond immers in het boek: Davide Bellotta, 7 jaar. Het was een fantastische ervaring, vooral omdat mijn hele familie samenwerkte aan iets wat in mijn ogen onhaalbaar leek."

Mijn grootste droom
"Blijven creëren! En de installatie/performance uitvoeren, waar ik momenteel aan werk. Misschien is het mijn droom een artiest te blijven, om samen te werken met mensen die me inspireren en verschillende kunstvormen te onderzoeken waarmee ik mezelf kan uitdrukken."

Mariko Shimoda (Japan)

Mijn mooiste herinnering
"Het zondagochtendontbijt! Aangezien mijn ouders altijd druk waren in hun restaurant en ik iedere avond naar de balletschool ging, brachten we nooit tijd met elkaar door. Daarom werd de zondagmorgen vrijgehouden voor een ontbijt buiten de deur. Het stelde misschien weinig voor, maar voor mij waren dit zeer kostbare familiemomenten."

Mijn diepste verlangen
"Hoeveel ik ook van dansen houd, ik geniet er ook van om lekker plat te liggen en niets te doen. Om me te relaxen en mijn rugpijn te verzachten. Soms verlang ik naar een kamer vol matrassen en eucalyptusgeur. Die ruimte mag alleen horizontaal worden gebruikt."

Mijn grootste droom
"Ik ontwerp jurken en accessoires in mijn vrije tijd. Na mijn danscarrière wil ik dat graag blijven doen."

Conny Janssen Danst reist de komende maanden met I’M HERE & Álbum Familiar door het hele land. Bekijk hier de speellijst.

Meer inspiratie