Conny Janssen Danst - Patrick Di Quirico (li.) en Adi Amit (re.)

Ontmoet Patrick Di Quirico en Adi Amit

Dansers Patrick Di Quirico en Adi Amit herleven komend seizoen twee choreografieën van Conny Janssen Danst. In I'M HERE (2005), dat Conny Janssen met fotograaf en filmmaker Carel van Hees maakte, zijn ze haastig op zoek naar liefde, warmte en erkenning. Ze komen tevoorschijn uit de stad, een dynamische metropool die telkens verandert. In Álbum Familiar (2001) ontmoeten ze elkaar voor een portrettengalerij. ‘Al bladerend’ komen herinneringen naar boven, flarden van persoonlijke en familiegeschiedenissen.

Om al in de sfeer van familiegeschiedenissen en persoonlijke verhalen te komen, vertelt dit tweede van totaal zes danskoppels aan Dans Magazine hun dierbare jeugdherinneringen en geheime verlangens.

Patrick Di Quirico

Mijn mooiste herinnering
"Ik heb veel mooie herinneringen aan mijn familie maar als kind waren de zondagen mij het meest dierbaar. Elke zondag kwam de hele familie bij elkaar, we ontmoetten elkaar in het huis van mijn oma en opa. Vaak denk ik nog aan dat geweldige gevoel en hoe het was om als één familie samen zijn. Mijn oma stond dan altijd de hele dag in de keuken en bereidde de lunch en het avondeten, we zaten zowat de hele dag aan tafel."

Mijn diepste verlangen
"De zomer voordat ik ging studeren bij Codarts en naar Rotterdam vertrok, organiseerden mijn ouders een barbecue in hun tuin en nodigden vrienden en familie uit. Het was voor mij een heel bijzondere dag omdat dit de laatste keer was dat ik samen met mijn oma was. En ook al is zij er nu niet meer, toch voel ik haar aanwezigheid als ik in Italië het huis van mijn grootouders bezoek."

Mijn grootste droom
"Ik hoop dat het mij lukt om altijd gelukkig te zijn. Als danser droom ik er van opgemerkt te worden en op het podium te laten zien wat ik kan en wie ik écht ben, zelfs in een grote groep. In de toekomst zou ik graag dansdocent zijn en wie weet open ik wel een eigen dansschool. Dat zou geweldig zijn."

Adi Amit

Mijn mooiste herinnering
"Elke weekend kwam ‘mijn hele familie samen in het huis van mijn opa en oma.  Zolang als dat ik mij kan herinneren was dit een wekelijkse happening en een echte familietraditie. Het was altijd zo fijn om iedereen weer bij elkaar te zien, soms waren we zelfs met vier opeenvolgende generaties bij elkaar. Nu ik ver van huis ben, mis ik mijn familie en deze samenkomsten."

Mijn diepste verlangen
"Ik heb een echte avocado-fetisj, ik teel ze zelf. Gelukkig is mijn vriend verzot op avocado’s en kan hij ze de hele dag door eten. Tussen ons zit het dus wel goed! We hebben meer planten in huis dan meubels, ze maken mij echt gelukkig."

Mijn grootste droom
"Tijdens de danslessen in Denemarken deed er elke ochtend een oudere danser van 80 jaar met ons mee. Soms maakten we er grapjes over. Op een dag had iemand zijn CV op het prikbord gehangen en alle dansers waren verrast. Hij bleek een enorm indrukwekkende danscarrière achter de rug te hebben, niemand had dat verwacht. Mijn wens is om net als hij, op oudere leeftijd met mijn lichaam en geest op te kunnen gaan in het ritme en de beweging van de dans."

Conny Janssen Danst reist de komende maanden met I’M HERE & Álbum Familiar door het hele land. Bekijk hier de speellijst.

Meer inspiratie