Conny Janssen Danst - Martijn Kappers (li.) en Yoko Ono Haveman (re.)

Ontmoet Martijn Kappers en Yoko Ono Haveman

Dansers Martijn Kappers en Yoko Ono Haveman herleven komend seizoen twee choreografieën van Conny Janssen Danst. In I'M HERE (2005), dat Conny Janssen met fotograaf en filmmaker Carel van Hees maakte, zijn ze haastig op zoek naar liefde, warmte en erkenning. Ze komen tevoorschijn uit de stad, een dynamische metropool die telkens verandert. In Álbum Familiar (2001) ontmoeten ze elkaar voor een portrettengalerij. ‘Al bladerend’ komen herinneringen naar boven, flarden van persoonlijke en familiegeschiedenissen.

Om al in de sfeer van familiegeschiedenissen en persoonlijke verhalen te komen, vertelt dit vijfde van totaal zes danskoppels aan Dans Magazine hun dierbare jeugdherinneringen en geheime verlangens.

Martijn Kappers

Mijn mooiste herinnering
"Op mijn twaalfde ben ik met mijn ouders en mijn broer zes weken op reis gegaan dwars door Amerika. We waren eerst een week in Florida en bezochten vier dagen lang Disney World. Daarna vlogen we naar Texas waar mijn ouders een oude camper huurden, en zijn we naar het noorden gegaan tot aan de Niagara Falls en daarna weer omlaag naar New York."

Mijn diepste verlangen
"De enorme leegte van sommige staten hebben toen veel indruk op mij gemaakt, een hele dag rijden en maar één tegenligger tegenkomen. Een aantal jaren geleden was ik weer bij de Niagara Falls, alleen kwam ik nu vanuit Canada. Het was een soort 'Back to the future' gevoel. Ik zag de plek waar wij toen waren maar vanuit een ander perspectief, 20 jaar later."

Mijn diepste verlangen?
"Ik dans al een behoorlijke tijd en ben zo gelukkig dat het mij nog steeds bij momenten kan verrassen. Vooral de ontdekkingstocht van mijn lichaam is er één waar ik waarschijnlijk nooit genoeg van zal krijgen. Toch heb ik ook andere passies, waaronder fotografie en er zal zeker een dag komen waarin dat de overhand krijgt. Maar nu nog even niet."

Yoko Ono Haveman

Mijn mooiste herinnering
"Ik heb zo veel mooie persoonlijke herinneringen van vroeger over mijn familie, het is daarom ook onmogelijk om er eentje te kiezen."

Mijn diepste verlangen
"Mijn diepste verlangen is om te kunnen praten met dieren, dat zou geweldig zijn."

Mijn grootste droom
"Choreograferen en creëren in de toekomst!"

Conny Janssen Danst reist de komende maanden met I’M HERE & Álbum Familiar door het hele land. Bekijk hier de speellijst.

Meer inspiratie