Conny Janssen Danst - Courtney May Robertson (li.) en Tuan Tran (re.)

Ontmoet Courtney May Robertson en Tuan Tran

Dansers Courtney May Robertson en Tuan Tran herleven komend seizoen twee choreografieën van Conny Janssen Danst. In I'M HERE (2005), dat Conny Janssen met fotograaf en filmmaker Carel van Hees maakte, zijn ze haastig op zoek naar liefde, warmte en erkenning. Ze komen tevoorschijn uit de stad, een dynamische metropool die telkens verandert. In Álbum Familiar (2001) ontmoeten ze elkaar voor een portrettengalerij. ‘Al bladerend’ komen herinneringen naar boven, flarden van persoonlijke en familiegeschiedenissen.

Om al in de sfeer van familiegeschiedenissen en persoonlijke verhalen te komen, vertelt dit derde van totaal zes danskoppels aan Dans Magazine hun dierbare jeugdherinneringen en geheime verlangens.

Courtney May Robertson (Groot Brittannië)

Mijn mooiste herinnering
"Vis-vrijdag! Ik ben opgegroeid in een klein vissersdorpje aan de Noord-Oost kust van Schotland en elke vrijdag, zonder één dag over te slaan, ging mijn vader naar de viswinkel om verse vis te halen voor de avondmaaltijd. We aten dit volgens de Schotse tradities met chips, erwten, brood, boter, tartaarsaus en natuurlijk een grote kop thee! Het was zo simpel en tegelijkertijd voor mij zo waardevol. Als gezin keken we echt uit naar dit moment."

Mijn diepste verlangen
"Mijn diepste verlangen….  is to be a DJ! Het leek mij altijd al geweldig. Ik hou van party´s, mensen, muziek en dansen en van de hele atmosfeer er om heen. Ik denk dat ik heel veel plezier heb als ik aan die andere kant van de draaitafel ga staan."

Mijn grootste droom
"Ik ben erg nieuwsgierig naar de wereld en zou graag reizen en veel leren over andere culturen en hier zelf ook deel van uitmaken. De wereld is enorm indrukwekkend en blijft mij verwonderen. Ik hoop veel nieuwe plekken te ontdekken. Veel van mijn toekomstdromen gaan over dans, performance en kunst in het algemeen. Mijn grootste droom is twee dromen in één: namelijk dat ik in de toekomst mijn passie voor dans kan (blijven) combineren met het reizen."

Tuan Tran

Mijn mooiste herinnering
"De herinneringen die ik heb aan mijn familie zijn allemaal vol liefde, warmte en gezelligheid. En met veel lekker eten!"

Mijn diepste verlangen
"Mijn diepste verlangen is hetzelfde als mijn grootste droom."

Mijn grootste droom
"De wereld zien, inspireren en geïnspireerd raken!"

Conny Janssen Danst reist de komende maanden met I’M HERE & Álbum Familiar door het hele land. Bekijk hier de speellijst.

Meer inspiratie