Interview Dans Boutique Evie Boerhout

Evie heeft een eigen danswinkel: “Dans Boutique is een plek waar mijn liefde voor dans en kleding samenkomen”

Evie Boerhout heeft een eigen danswinkel in Rotterdam die volstaat met dansartikelen voor verschillende dansstijlen. Het belangrijkste vindt ze de passie en liefde die ze in de winkel stopt. Wij interviewden haar over hoe ze is begonnen.

Twee passies in één

Als klein meisje was Evie al dol op bewegen. Ze stond als kind en als tiener urenlang in de dansstudio waar ze les had in veel verschillende dansstijlen. Zo heeft ze ballet, streetdance, musical theatre, tap en salsa gedaan. Ze wilde vroeger graag danseres worden, maar kwam er later achter dat ze eigenlijk niet van op het podium staan houdt, maar wel van het lesgeven. “In mijn studententijd kwam ik in een salsales terecht en het salsavirus had mij meteen te pakken. Er waren naast lessen ook heel veel salsafeestjes en daar gingen mijn vriendinnen en ik altijd heen.”

In de danslessen mocht ze de docent al snel assisteren. En later ging ze ook zelfstandig lesgeven. “Ik geef nu al meer dan 15 jaar salsa danslessen. Ik wil passie die ik heb voor de muziek en dans graag met andere mensen delen”. Momenteel geeft ze danslessen in Gouda en bij een Studentenvereniging in Utrecht.

Evie weet door haar dansverleden dat het fijn is om goede kleding en schoenen te hebben om op te dansen. “Als je kleding en schoenen je niet belemmeren, geeft het je de vrijheid om te bewegen. Zo kun je focussen op het dansen en niet op je stroeve schoenen die niet meedraaien of die broek die te strak zit om je been op te tillen. Mijn winkel Dans Boutique is een plek waar mijn passie voor dans en mijn liefde voor danskleding, -schoenen en -accessoires samenkomen.”

Een leuke kleine winkel in Rotterdam

“Tijdens de zoektocht naar een geschikt pand kwam ik in het Zwaanshalskwartier in Rotterdam Noord terecht. Dit is een winkelgebied waar geen grote ketens zijn, maar juist vooral de kleine winkels. Het is een leuke mix aan ondernemers rondom de thema’s food, fashion en design. Op de Zaagmolendrift hebben we afgelopen jaar een mooi pand betrokken en die hebben we in de zomer helemaal opgeknapt en ingericht. Met hulp van mijn lieve partner en een tweetal vrienden zag ik beetje bij beetje het beeld wat ik mijn hoofd had tot leven komen en zo hebben we in september de eerste klanten mogen verwelkomen.”


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


Het mooiste van Evie’s werk

Het leukste van haar werk vindt Evie om mensen te horen over hun passie voor dansen, in wat voor dansstijl dan ook. “Mijn voldoening haal ik uit het mogen bijdragen aan hun dansplezier door te kunnen helpen met het uitzoeken van de juiste dansschoenen en kleding. Die diversiteit aan klanten en wensen maakt mijn werk zo leuk.”

Een bijzonder moment

“Een bijzonder moment? Dat was toen een moeder en dochter uit Duitsland naar mijn winkel kwamen. Ze waren op bezoek bij een tante in Rotterdam en een week voordat wij open waren kwamen zij toevallig voorbij de winkel lopen. We waren eigenlijk nog niet open, maar ik heb ze toch binnen laten kijken. De dochter kon direct kiezen uit de hele collectie en is geslaagd met een mooi setje met o.a een bordeaux gekleurd pakje. Ik vind het zo leuk dat ze voor kleur koos. Het is een leuke afwisseling op de veel verkochte zwarte en roze balletpakjes. Ik hoop dat de gekleurde pakjes een trend worden in de winkel!”

De toekomst

“Het plan voor de toekomst is om een brede kleurrijke collectie aan salsaschoenen in de winkel aan te bieden. Doordat ik salsales geef weet ik ook veel over de kleding en schoenen die ze voor die dansstijl gebruiken. Momenteel kan dit al wel op bestelling en we hopen zodra de salsafeestjes weer in volle gang zijn, mensen naar mijn winkel komen om die collectie te komen bekijken.”

Evie hoopt dat ze binnenkort de deuren van haar winkel gewoon weer open kan gooien. “Gezien de huidige situatie met corona maatregelen werken wij op afspraak. Wanneer het weer mogelijk is, hopen we dat mensen gewoon weer naar binnen kunnen lopen.’’ Maar tot die tijd hoopt ze ook dat we om blijven kijken naar de mensen om ons heen. Dat we blijven kijken naar wat er allemaal wel kan en dat we lokale ondernemers blijven supporten. “Ik hoop dat we binnenkort gewoon weer persoonlijk contact mogen hebben bij het winkelen, zodat we weer gewoon dingen kunnen bekijken, voelen en passen. Vandaar dat Dans Boutique een fysieke winkel is.  Met de webshop als bonus.”

Meer inspiratie