Home » Reportage

Frank heeft zijn eigen danswinkel: ‘‘Iedereen danst met passie’’

Frank Paffen heeft zijn eigen danswinkel die vol staat met kleding, schoenen en nog veel meer. Hij vertelt ons over hoe hij ooit is begonnen en wat hij het leukste vindt aan zijn werk.


Een winkel in de garage

Frank wilde eigenlijk eerst een sportschool met fitness vechtsport en dans beginnen. Hij volgde echter een opleiding voor jazzdans en had daarvoor kleding nodig voor zichzelf. ‘‘Mijn moeder maakte voor mij sweatpants en deze zijn we gaan verkopen. Het was een groot succes en zo is het allemaal begonnen.” In 1986 begon hij met een kleine danswinkel in zijn garage. Het ging goed met de winkel en een jaar later kocht hij een pand om dat te verbouwen tot de plek waar Django nu nog steeds gevestigd is.

Grote doelgroep

Frank verkoopt alles wat met dans te maken heeft. Van kleding tot schoenen, accessoires en andere dingen die toebehoren aan de balletbarre. Ook ontwerpen en leveren ze kleding voor het Nationale ballet en de European School of Ballet. “We richten ons op een doelgroep van mensen van 3 tot 80 jaar, zowel mannen als vrouwen.”

Bijzondere opdrachten

Het bijzonderste wat Frank heeft meegemaakt is een opdracht waarin ze kleding moesten leveren voor het Wereld Gymnastrada. “Dit was een gigantische opdracht waarvoor we kleding hebben ontworpen en laten maken. Deze kleding hebben toen daar ook geleverd. Daarnaast hebben we ook een opdracht gehad waarin we voor scholen en groepen een hele lijn mochten samenstellen.”

Een proces van kleding leveren begint met een opdrachtgever die naar Frank toe komt met een idee voor kleding voor een uitvoering. “We schetsen dan eerst een schets en die wordt weer aangepast voor een proefmodel. In dit proefmodel wordt ook meteen gekeken naar stoffen en prents. De kleding wordt dan gemaakt en geleverd.”


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


De toekomst

Frank werkt al 30 jaar in deze business en heeft in die tijd al veel mogen doen. Wat hij misschien nog zou willen doen is een samenwerken met een dansopleiding. Ook zou hij zijn schoenen collectie (denk aan o.a. salsaschoenen) uit willen breiden.

“Dansen blijft voor veel mensen ontspanning en passie. Zolang dat er is, is er voor ons specialzaken een toekomst. Zeker voor diverse onderdelen in de dans is er persoonlijk advies nodig.” Het leukste aan dit werk vindt Frank hoe divers de danswereld is. “Van klassiek, jazz, modern naar ballroom en Latin. Maakt niet uit welke stijl. Iedereen doet het met passie.”

Meer inspiratie