Interview Flashdance Angela Bakkum

Angela heeft een eigen danswinkel: “Als de klanten dankbaar zijn, is mijn missie geslaagd”

Angela Bakkum heeft een eigen danswinkel in Utrecht. ‘Flashdance’ staat vol met dansschoenen, kleding en accessoires. Eigenlijk kun je in haar winkel alles vinden wat een danser nodig heeft. Ze vertelt ons over hoe ze is begonnen en wat ze het leukste vindt aan haar werk.

Dromen van een eigen zaak

Angela wist vanaf jonge leeftijd al dat ze een eigen zaak wilde. Ze heeft als klein meisje zelf ook gedanst en later gaf ze les in een sportschool. In 1992 is ze gaan werken voor de al bestaande winkel Flashdance en zo is ze uiteindelijk het vak in gerold. “Ik werkte voor zowel een modebedrijf als Flashdance. Het modebedrijf werd op een gegeven moment overgenomen door de dochter van de eigenaar en toen de eigenaresse van Flashdance wilde stoppen, heb ik het overgenomen in 1998. Ik werkte er toen al een aantal jaartjes.”

Klanten met een passie voor dans

“Ik verkoop dansartikelen. Dat houdt in dat ik alles verkoop wat een danser nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan dansschoenen, kleding en accessoires. Van elke dansstijl heb ik wel een paar schoenen en kledingstukken. We gaan voornamelijk ook met de trend mee. Er was bijvoorbeeld eens een trend in het Ierse Tapdance en iedereen kwam toen naar de winkel om schoenen te kopen voor die dansstijl. Door met deze tijd mee te gaan werd onze naam steeds groter en als de trend dan weer verdween, hadden we ons normale assortiment nog.” De klanten van Angela hebben allemaal een passie voor dans en hebben daar schoenen en kleding voor nodig. “Dit kan voor professionals zijn, maar de meerderheid van mijn klanten komen van amateurgebied die dansen voor hun hobby.”

Het mooiste aan het werk

Het mooiste aan haar werk vindt Angela als er iemand blij en tevreden de deur uitgaat met passende schoenen en een mooie dansoutfit. “Het aankleden, stylen, advies geven en meedenken vind ik geweldig. Niemand komt ook naar de winkel om gewoon rond te kijken. Iedereen in de winkel heeft een idee van wat hij of zij wil en ik help dan met het uitzoeken van de perfecte schoen of kledingstuk. En als de klanten daarna dankbaar zijn, is mijn missie geslaagd.”


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


Werken in de coronatijd

“In de afgelopen dertig jaar is er zoveel gebeurd dat bijna elke dag wel bijzonder is. Maar de coronatijd waar we nu in zitten is denk ik wel het meest bijzondere, omdat ik bijna al een jaar niet fysiek met klanten bezig ben geweest. Dat is toch waarom je een zaak hebt. “ Door de lockdown is zowat alles dicht en dat betekent ook dat er weinig wens is voor danskleding. Hierdoor is het moeilijker om rond te komen. “Het bestellen via de webshop is ook moeilijker. Maten zijn bijvoorbeeld lastig in te schatten als je ze niet eerst kan passen. Iemand kan bijvoorbeeld normaal een ‘S’ hebben, maar moet door haar lengte een ‘L’ hebben voor een balletpakje. Mijn doel is daarom om online ook zo goed mogelijk advies te kunnen geven.”

De toekomst

In de toekomst wil Angela een betere webshop maken voor haar winkel. Ze hoopt zo de mensen net zo goed online te helpen als in haar zaak. “Dit kost wel enorm veel tijd en omdat ik de zaak in mijn eentje run is dat wel een enorme bezigheid. Maar misschien met wat hulp kan ik al een heel eind komen.” Angela hoopt ook wel dat ze de klanten zo snel mogelijk in de winkel kan helpen. “Ik begrijp dat het heel lastig is voor mensen om hun passie en hobby nu niet kunnen uitvoeren. Ik kijk er dan ook naar uit kijk dat het straks allemaal weer mogelijk is en ik de mensen verder kan helpen in de winkel.”

Meer inspiratie