Home » Reportage

Thalia heeft een eigen balletwinkel: “Het maken van de outfit was een cadeautje”

Thalia heeft haar eigen danswinkel en verkoopt balletpakjes, schoenen, danspanty’s en nog veel meer. In dit interview vertelt ze ons over hoe ze ooit begonnen en over bijzondere momenten in haar carrière.

Dromen van een eigen winkel

De moeder van Thalia had na haar danscarrière bij Het Nationale Ballet een dansstudio en een balletwinkel opgezet. Toen Thalia vijftien was stond ze al mee te helpen in de winkel en had toen al de droom oom ooit een eigen winkel te beginnen. “Na mijn dansopleiding ben ik eerst een dansschool gestart en heb uitvoerend gedanst. Tien jaar later heb ik de dansstudio verkocht en heb toen de keuze gemaakt om mijn echte eigen dans -en balletwinkel te beginnen.” Deze winkel runt ze samen met een aantal medewerkers al vijftien jaar.

Kleding assortiment

De grote focus van het assortiment van de winkel ligt op de basis in danskleding. Denk aan bijvoorbeeld balletpakjes, danspanty’s, balletschoentjes en heel veel toebehoren. “Omdat we in Zuid-Limburg zitten, trekken we niet alleen mensen uit Nederland maar ook uit België en Duitsland. Het leuke is dat sinds de uitbreiding van de webshop we bestellingen uit hele andere landen hebben gekregen. Zelfs Tokyo en Singapore zijn voorbijgekomen. We denken dat er een Nederlands persoon uit die landen een bestelling heeft gedaan via de website, maar we zijn er wel heel trots op!’’


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


Een bijzonder moment

Een tijdje geleden heeft Thalia een terminaal kindje heel blij mogen maken met een professionele ballerina-outfit. Dit werd door een stichting georganiseerd en ze hebben alles bij elkaar mogen zoeken om het zo speciaal mogelijk te maken. Een emotionele gebeurtenis waar ze met een warm hart aan terug kunnen denken. “Het maken van de outfit was van zichzelf al een cadeautje,” vertelt Thalia.

Poezenparadijs bij de danswinkel

Naast een danswinkel heeft Thalia altijd al een poezenparadijs willen beginnen. Ze had vijftien jaar geleden een stichting opgericht voor katten, maar door andere werkzaamheden kon ze daar helaas niet meer mee doorgaan. Ze weet nog niet zo heel goed hoe ze het kan combineren met de danswinkel. “Een grote en mooie fantastische danswinkel met een gedeelte binnen, maar daarnaast ook een buitenterrein voor kansarme katten is hoe ik het voor me zie.”

De toekomst

Voor de toekomst plant Thalia nog veel meer leuke samenwerkingen met balletscholen. “Tot nu toe hebben we al veel samenwerkingen gedaan met balletscholen. Veel scholen geven hun kinderen een kledingvoorschrift, met daarin een link naar iets van mijn website, en de leerlingen kopen dat met een kortingscode van vijf euro. Zo creëren we een win-win situatie.” Deze formule wordt steeds bekender bij andere scholen. “Zo komen we ook steeds dichter bij het realiseren van het poezenparadijs.”

Meer inspiratie