Rumba

Salsa
Nieuws - 31 mrt 2022

Een spetterend dansspektakel begeleid door een acht koppige live band… De grootse dansshow uit Midden-Amerika Soy de Cuba komt naar Nederland!

Cubaanse Rumba © Manuel Castro
Nieuws - 6 dec 2016

De Cubaanse rumba is benoemd tot immaterieel erfgoed. Dit betekent dat Cuba en de Rumba voortaan officieel onlosmakelijk verbonden zijn. Maar wat is nu eigenlijk die typische Cubaanse rumba en waar is deze dansstijl ontstaan?

Reportage - 20 mei 2015

Na een seizoen met tegenvallende kijkcijfers komt So You Think You Can Dance 2015 tot een ontknoping. Danser Malik won het zevende seizoen! De emotionele lading was extra goot, want is het nog maar de vraag of de talentenjacht ooit terugkeert op tv.

Reportage - 23 apr 2015

De vierde liveshow van So You Think You Can Dance 2015 bewees weer eens hoe onvoorspelbaar het stemmend publiek, en daarmee de uitslag, kan zijn. Zo werden de dansers die de meest lovende woorden van de jury kregen, diezelfde avond naar huis gestuurd.

Review - 5 feb 2014

Drie avonden achter elkaar eigenden de dansers van Mimulus Companhia de Dança zich het podium toe van het Spuitheater in Den Haag. Nadat zij dansvoorstellingen over de hele wereld hadden gegeven, haalde de organisatie van het Holland Dance Festival Dolores van dit Braziliaanse dansgezelschap onder leiding van Jomar Mesquita naar Nederland.

Abonneren op Rumba