Salsa

Cubaanse dansshow Soy de Cuba komt naar Nederland

Een spetterend dansspektakel begeleid door een acht koppige live band… De grootse dansshow uit Midden-Amerika Soy de Cuba, ofwel “Ik kom uit Cuba”,  komt naar Nederland van 18 mei tot en met 12 juni! Wat kunnen we verwachten?

Salsa meets streetdance

Voor wie van latin-muziek en swingende salsa houdt, is Soy de Cuba een voorstelling die je niet mag missen. Een groep van veertien indrukwekkende dansers, een acht koppige live band, temperamentvolle choreografieën en authentieke filmbeelden dompelen het publiek onder in het bruisende leven van Havana. Cubaanse klassiekers als de salsa, mambo en rumba ontmoeten hedendaagse dansvormen zoals streetdance en reggae.

 

Het verhaal

Soy de Cuba gaat over de passie voor dans en die ene grote liefde in je leven. Het verhaal gaat over de jonge Ayala die naar Havana gaat om haar geluk als danseres op te zoeken. Aldaar belandt ze in een energieke wereld vol dans en muziek, maar leert ook snel de donkere kant kennen met intriges, jaloezie en een dagelijks heersende rivaliteit. Passie, vrolijkheid, ritmische dansen en soulvolle zang maken deel uit van een liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen een achtergrond van het bruisende Havana.


Speciale aanbieding! Neem nu een jaarabonnement op Dans Magazine voor slechts een tientje en lees inspirerende artikelen, het laatste dansnieuws en handige tips. 


Over de makers

Julie Dayan en Michael Xerri zijn van oorsprong filmmakers en na vele jaren televisiewerk bundelden ze hun krachten met hun bedrijf Trackinprod, dat zich eveneens richt op grootschalige liveshows. Hun wens is om het dagelijkse leven en de cultuur van een land met het publiek te delen. Trackingprod heeft zich gespecialiseerd in het decorontwerp en de artistieke leiding van verschillende shows: Brazil Brazil (New Victory Theatre in NYC), "Bollywood Express" (World tour), Soy de Cuba (European tour) en Tap Factory (Speciale versie in het Palais des Congrès, Parijs, Frankrijk). Momenteel werken Julie en Michael als artistiek directeur voor The Hip Hop International France, een danskampioenschap bij The Zenith van Parijs in samenwerking met Live Nation.

Twee van Cuba’s beste choreografen, Luis Alberto Moro Ronda en Dieser Disley Serrano Garcia hebben in Soy de Cuba een choreografische stijl gecreëerd die de klassiekers respecteert en het hedendaagse viert. De choreografieën zijn stimulerende fusies van ballet, jazz, populair en hedendaagse dans. De dansers van Cuba's beste dansgezelschap, The National Television Ballet Company, worden in deze show vergezeld door jonge sterren uit de muziekscène van Cuba.

 

Ga voor meer informatie over de voorstelling naar de website.

Foto: Philippe Fretault

 

 

Meer inspiratie