Danscentrum Utrecht

Mgr. van de Weteringstraat 13-a - 3581 EA UtrechtDCU

Danscentrum Utrecht is een school voor moderne dans. Al ruim dertig jaar een plek - met een prachtige, ruime studio aan de rand van het Utrechtse centrum - waar je jezelf kunt ontwikkelen en je verschillende danstechnieken eigen kunt maken.

Het unieke van deze dansschool is de grote diversiteit aan moderne dansstijlen die je kunt leren: van een basisles moderne dans tot specialisaties als Graham, Limon en Modern Europees. Maar we hebben ook lessen klassiek ballet, modern jazz, dansconditie en pilates.

Onder ons motto 'leren, creëren en presenteren' bieden we een uitgebreid programma aan voor kinderen, jongeren en volwassenen, en onze activiteiten variëren in niveau van beginner tot semi-professioneel. Voor ieder wat wils!

Danscentrum Utrecht is ambassadeur van Dans Magazine. Dans je bij deze dansschool? Dan betaal je maar € 15,- voor een heel jaar Dans Magazine! Kijk snel verder

dansfestival utrecht amateurdans
Nieuws - 15 dec 2018

Op 25, 26 en 27 januari 2019 is het Dans!festival in Utrecht, een festival speciaal voor amateurdans.

Utrecht Klassieke dans moderne dans hedendaags
Nieuws - 23 mei 2018

Danscentrum Utrecht (DCU) start deze week een bijzondere campagne onder de naam DCU wants you.

Danscentrum Utrecht presenteert: Workshop met Club Guy & Roni
Nieuws - 8 dec 2015

Op donderdag 21 januari 2016 staat de internationale coproductie ‘Phobia’ van het Groningse danstheatergezelschap Club Guy & Roni in de Utrechtse Stadsschouwburg.

Dansschool Utrecht
Nieuws - 30 mrt 2015

De Countertechniek is een bewegingssysteem ontwikkeld door danseres/choreograaf Anouk van Dijk. Dit bewegingssysteem is erop gericht om dansers te helpen met hun omgang in de dagelijkse praktijk van optreden, repeteren en trainen.

Dansschool Utrecht
Nieuws - 16 mrt 2015

DCU zoekt per 1 juni 2015 een bevlogen en daadkrachtige organisator voor 24 uur per week. Je bepaalt in een artistieke omgeving in samenspraak met docenten en bestuur de zakelijke en artistieke koers voor DCU.

Nieuws - 9 okt 2013

Voor de dansproductie Barok in Beweging – een samenwerkingsproject tussen DCU, choreografie Susanne van den Berg, en vocaal ensemble Trajecti Voces – is Danscentrum Utrecht op zoek naar 10 dansers van 16 jaar en ouder, mannen en vrouwen.

Abonneren op Danscentrum Utrecht