dansfestival utrecht amateurdans

Utrechts Dans!festival is voor iedereen

Het Danscentrum Utrecht (DCU) en Utrechts Centrum voor de kunsten (UCK Dans) organiseren op 25, 26 en 27 januari 2019 het Dans!festival in Utrecht. Dit festival is speciaal opgezet voor amateurdans. Of je nu een fanatieke amateur bent, semiprofessioneel danst of alleen naar dans wilt kijken: iedereen is van harte welkom!

Naast DCU en UCK Dans werken de Utrechtse Dansacademie, Dansatelier 42 en Project Blankmee aan het festival open podium en ontwikkelen De Dansers een speciaal choreografieproject waar iedereen aan mee kan doen. Bovendien staat Introdans met maar liefst drie activiteiten op het programma: een workshop voor 55+ (Jong geleerd, oud gedanst), een lezing door Adriaan Luteijn en een masterclass Moderne Meisjes. In deze masterclass ga je aan de slag met danspassen uit deze succesvolle Introdans voorstelling.

Van Lindy Hop tot Dansfabriek

Het festivalprogramma is vol, rijk en divers: drie dagen lang masterclasses, workshops, presentaties, open podium, lezing en vele, vele dansontmoetingen. Er zijn masterclasses klassiek ballet van onder andere Jane Lord en Nicoals Rapaic, danser Uri Eugenio (LeineRoebana) geeft lessen modern jazz en Lotte Dekkers geeft een workshop groundwork. Heb je nog niet zoveel danservaring dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld Funky Jazz, High Heels of Lindy Hop. Of kun je meedoen met de workshops PROBEREN klassiek, modern en jazz.

Uiteraard is het festival ook voor de jonge dansertjes. De hele zondagochtend is het dansen voor, door en met kinderen in de Dansfabriek. Aan de lopende band kunnen kinderen veel dans zien, doen en beleven. De Dansfabriek is leuk voor het hele gezin.

Samen dansen is het leukst 

Het hele weekend is er ruimte om andere dansliefhebbers en dansdocenten te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Iedereen – kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen – is welkom in de dansstudio’s van Danscentrum Utrecht te Monseigneur van de Weteringstraat 13A en UCK Dans te Domplein 4.

Het Dans!festival vindt plaats in Utrecht​ op 25, 26 en 27 januari 2019. Tickets via UCK Dans en DCU. 

 

Meer inspiratie