Danscentrum Utrecht presenteert: Workshop met Club Guy & Roni

Danscentrum Utrecht presenteert: Workshop met Club Guy & Roni

Op donderdag 21 januari 2016 staat de internationale coproductie ‘Phobia’ van het Groningse danstheatergezelschap Club Guy & Roni in de Utrechtse Stadsschouwburg. Het is een samenwerking met Slagwerk Den Haag en het Sloveense dansgezelschap EnKnapGroup.

Foto's: Andrej Lamut & Ales Fevzer

Explosief totaaltheater met drie musici en elf dansers en acteurs, waarin het onderwerp angst bij de kladden wordt gegrepen. ‘Phobia’ was de openingsvoorstelling van het Noorderzon Festival, stond daarna op het uitverkochte Ljubljana Festival en Tanztheater International in Hannover, en tourt nu langs de Nederlandse theaters, met Utrecht als één na laatste (kans) in de reeks.

Vorig jaar liet Zwaan-winnaar Igor Podsiadly tijdens zijn workshop deelnemers kennismaken met de explosieve en eigenzinnige stijl van Club Guy & Roni. Ditmaal is het de beurt aan Club-danseres Angela Herenda, die met haar achtergrond in jazz en moderne dans een van de hoofdrollen in ‘Phobia’ vertolkt. Zij zal op 17 januari 2016 op basis van het materiaal uit de nieuwe voorstelling een workshop verzorgen in Danscentrum Utrecht.

Workshop docent: Angela Herenda

Angela Herenda (1988) werd geboren in Zadar in Kroatië. In 2010 studeerde ze af aan de Rotterdamse dansopleiding Codarts in de richting moderne dans/jazz. Na haar afstuderen werkte ze onder andere bij The Göteborg Danskompani, Xact company en Tanzcompagnie Oldenburg. Sinds 2014 is ze verbonden aan Club Guy & Roni. Naast dansen binnen het gezelschap, geeft ze ook dansles aan de Poetic Disasters Club, de junior company van Club Guy & Roni. Momenteel werkt ze samen met regisseur Hendrik Aarts aan een eigen voorstelling: een bewerking van het stuk KASPAR van Peter Handke.

Club Guy & Roni

Sinds 2002 bouwt Club Guy & Roni vanuit thuisbasis Groningen aan een eigenzinnig repertoire, met voorstellingen die het genre ‘dans’ ver overstijgen. Choreografen Guy Weizman en Roni Haver staan garant voor dynamische en verleidelijke voorstellingen, waarin vaak wordt samengewerkt met componisten, musici, theatermakers, film- en videokunstenaars en andere makers. De laatste jaren won de Club verschillende prijzen in binnen- en buitenland. Zie ook: www.clubguyandroni.nl.

Workshop

Voor deze workshop is minimaal 2 jaar danservaring gewenst, avontuurlijke beginners zijn ook van harte welkom! Bij opgave voor de workshop kun je ook reserveren voor de voorstelling voor de gereduceerde prijs van: € 10,-.
Geef bij je inschrijving aan dat je ook naar de voorstelling wilt en neem € 10,- mee op de workshop-zondag. Je krijgt dan meteen je toegangskaart.

De voertaal in de workshop is Engels!

Meer informatie en tickets vind je op de website van Danscentrum Utrecht.

Nieuwsgierig naar ‘Phobia’? Bekijk de trailer:

Meer inspiratie