Docent Dans/Euritmie (Hogeschool Leiden)

 Hogeschool Leiden - Euritmie/Docent Dans"Euritmie is de dans van de toekomst"

Centraal in de opleiding Docent dans/euritmie staat de dans: hoe kun je een gedicht of een muziekstuk zo dansen dat een ander het nog beter gaat horen? Zo ervaar je euritmie: een jonge, kleurrijke danskunst met antroposofie als spirituele inspiratiebron.

De bachelor biedt een veelzijdig studieprogramma met euritmie, poëzie, muziek, esthetiek, pedagogie. Ook stages, eigen producties, studiereizen behoren tot het curriculum. Met veel contacturen en ruime aandacht voor sociale vaardigheden en persoonlijke groei. De euritmieacademie is een kleine school met studenten en docenten uit heel Europa. Je kunt hier zowel in voltijd (vier jaar) en deeltijd (vier jaar) studeren.

 

Kijk voor meer informatie op de website van de opleiding Docent dans/euritmie.

 

Auditie opleiding dansopleiding docent dans
Reportage - 26 jan 2021

Van je passie je beroep maken? De audities gaan er in 2021 iets anders aan toe dan we gewend zijn, wij leggen je per school uit hoe, wat, waar en wanneer.

docent dans euritme
Reportage - 19 nov 2018

Met euritmie zit je minder in je hoofd, maar in je lichaam. Zo kun je de coördinatie verbeteren en zorgen dat mensen hun grenzen beter bepalen.

Hogeschool Leiden Docent Euritmie
Reportage - 20 okt 2017

Lees het logboek van tweedejaars student Marthe. "In mijn hoofd weet ik precies hoe het moet worden maar mijn lijf moet het nog maar allemaal gaan doen!

Bron: Hogeschool Leiden - Euritmie/Docent Dans
Reportage - 14 okt 2015

Vrijeschoolonderwijs wordt steeds populairder, ouders van nu kiezen steeds bewuster voor een ander soort onderwijs. De opleiding Euritmie/Docent Dans van de Hogeschool Leiden sluit hierop aan.

Abonneren op Docent Dans/Euritmie (Hogeschool Leiden)