Home » Reportage
Bron: Hogeschool Leiden - Euritmie/Docent Dans

De opleiding Euritmie/Docent Dans van Hogeschool Leiden 2015-2016

Vrijeschoolonderwijs wordt steeds populairder, ouders van nu kiezen steeds bewuster voor een ander soort onderwijs. Euritmie is een van de vakken die de vrije school onderscheidt van andere scholen. Toen Indah (19) een dagje mee kwam lopen op de opleiding voor docent dans/euritmie wist ze dat ze goed zat. Inmiddels zit ze in het twee jaar van de opleiding. Ze vertelt graag over wat ze leert op de opleiding.

Wat houdt de opleiding in?

“Centraal in de opleiding staat de dans: hoe kun je een gedicht of een muziekstuk zo dansen dat een ander het nog beter gaat horen? Daarnaast is er natuurlijk veel aandacht voor de ontwikkeling van het kind, muziektheorie, pedagogiek en zingeving.”

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

“Ik ben aan deze opleiding begonnen omdat ik mijzelf wilde ontwikkelen. Door de kleinschaligheid van de opleiding is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding. Daarnaast was ik ontzettend nieuwsgierig naar wat euritmie nou eigenlijk is. Ondertussen zie ik het als mijn missie om euritmielessen op een leuke en frisse manier aan kinderen te geven.”

"Het was indrukwekkend om te zien hoe de kunsten van de taal en muziek één kunnen worden met de beweging. Daarbij is het een genot om euritmie te doen. Zowel de kunstzinnige kant als de pedagogische kant is vertegenwoordigd."

Heb je vragen over onze opleiding of wil je de sfeer van onze opleiding komen proeven? Mail voor een afspraak naar Martje Brandsma brandsma.m@hsleiden.nl.

Contactinformatie:
Opleiding Docent Dans/Euritmie Hogeschool Leiden
Zernikedreef 11
2333 CK Leiden
T. 071 5188900
http://www.hsleiden.nl/docent-danseuritmie