Mariinsky Ballet

Het Mariinskiballet is een balletgezelschap, geaffilieerd met het Mariinskitheater. Het gebouw bevindt zich in Sint-Petersburg en is een van de beroemdste ballethuizen in de geschiedenis. Het gezelschap was tot het begin van de twintigste eeuw het best bekend als het Keizerlijk Ballet.

Aankomst Margot Fonteyn en Rudolf Nurejev op Schiphol. Eric Koch / Anefo
Nieuws - 10 jul 2018

Ballet choreografie over de Russische homoseksuele ballet danser Rudolf Noerejev won afgelopen woensdag 6 juni de belangrijkste prijs in de danswereld.

Hans van Manen
Nieuws - 30 dec 2014

Een programma met balletten van Hans van Manen, gedanst door het wereldberoemde Mariinksy Ballet uit Sint Petersburg, is genomineerd in de categorie Best Ballet Production 2013 – 2014 voor de prestigieuze Russische theaterprijs de Golden Mask.

Nieuws - 3 jan 2014

Aankomende zomer presenteert het Mariinsky Ballet uit Rusland vier werken van choreograaf Hans van Manen. In juni 2014 speelt het ballet in het Mariinsky Theater in Sint Petersburg de voorstellingen Adagio Hammerklavier, 5 Tango’s, Solo en Variations for two.

Review - 18 nov 2013

Balletliefhebbers konden afgelopen weekend hun hart ophalen in het Lucent Danstheater in Den Haag. Het prestigieuze Mariinsky Ballet gaf op uitnodiging van het Nederlands Danstheater een drietal gastoptredens.

Abonneren op Mariinsky Ballet