Hans van Manen

Golden Mask nominatie voor Hans van Manen

Een programma met balletten van Hans van Manen, gedanst door het wereldberoemde Mariinksy Ballet uit Sint Petersburg, is genomineerd voor de prestigieuze theaterprijs de Golden Mask. Het programma bestaande uit de balletten Adagio Hammerklavier, 5 Tango’s, Solo en Variations for two couples is genomineerd in de categorie Best Ballet Production 2013 – 2014. 

Mariinksy Ballet danst Hans van Manen

Het Mariinksy Ballet bracht afgelopen juni voor het eerst een programma met balletten van Hans van Manen, met groot succes. De Financial Times schreef: “The Dutch choreographer’s austere aesthetic strikes a chord with the Mariinsky Ballet (…) This new relationship with Van Manen is a fruitful development for the Mariinsky (…) the company would do well to devote more resources to it.” (Laura Cappelle)

De Golden Mask

De Golden Mask is de belangrijkste Russische prijs op het gebied van podiumkunsten. De winnaars van de Golden Mask worden op zaterdag 18 april 2015 bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in het Stanislavsky and Nemirovich-Danchenko Musical Theatre, Moskou. 

Voorafgaand aan de uitreiking is er een meerdaags Golden Mask Festival met opvoeringen van veel genomineerde producties. Het Mariinsky Ballet danst het Hans van Manen programma tijdens dit festival op dinsdag 31 maart 2015. De Golden Maskprijs wordt in 2015 voor de 21ste keer uitgereikt.

Meer inspiratie