Les Ballets Trockadero de Monte Carlo

Les ballets Trockadero de Monte Carlo werd in 1974 opgericht door een groep balletliefhebbers met als doel een speelse, vermakelijke kijk te geven op traditioneel, klassiek ballet in parodievorm. Les Ballets Trockardero trad voor het eerst op in de late shows in Off-Off Broadway-lofts.

Het is een gezelschap van professionele mannelijke dansers die het volledige scala van het ballet- en moderne dansrepetoire uitvoeren. Dit doen ze door trouwelijke vertolkingen van dansstijlen op te voeren.

Sinds het begin hebben de TROCKS, zoals ze bekend staan, zichzelf gevestigd als een belangrijk dansfenoneem over de hele wereld. Ze hebben deelgenomen aan dansfestivals in Bodrum (Turkije), Bogota, Nederland, Finland, San Luis Potosi, Madrid, New York City, Parijs, Lyon, Rome, Spoleto, Turijn en Wenen.

 

Zwanenmeer bijzondere versies voorstelling film
Reportage - 30 mrt 2021

Vanaf 1877 zijn er ontelbaar veel versies van Het Zwanenmeer gemaakt. Wij hebben een aantal bijzondere versies voor je op een rijtje gezet.

siberian swans spitzen mannen klassiek ballet les ballets de trockadero
Nieuws - 18 feb 2019

Er zijn steeds meer mannelijke dansers die het als een uitdaging zien om te leren dansen op spitzen. Voor hen is er goed nieuws...

Shirley MacLaine en Les Ballets Trockadero de Monte Carlo
Reportage - 20 nov 2017

De mannen van Les Ballets de Trockadero dansen komische parodieën op bekende balletvoorstellingen, maar hun vaardigheden zijn zeker niet om over te lachen!

Nieuws - 3 sep 2014

In het najaar van 2014 wordt Nederland het domein van Les Ballets Trockadero de Monte Carlo. In het jaar van hun 40-jarig jubileum toert het mannelijke dansgezelschap langs de Nederlandse theaters,met op het programma hilarische versies van klassiekers als Het Zwanenmeer, Concerto Barocco en Paquita.

Review - 22 jan 2014

Het Amerikaanse Les Ballets Trockadero de Monte Carlo gaf van 16 januari tot en met 18 januari een drietal shows in het Lucent Danstheater in Den Haag. Het all male dansgezelschap presenteerde op een komische manier eigen versies van klassieke balletstukken als het Zwanenmeer, Go for Barocco en Paquita.

Nieuws - 20 dec 2013

 Van 16 tot en met 18 januari 2014 geven Les Ballets Trockadero de Monte Carlo een show in het Lucent Danstheater in Den Haag.

Nieuws - 10 dec 2013

16 t/m 18 januari wordt het Lucent Danstheater het domein van Les Ballets Trockadero de Monte Carlo. Voor het eerst in hun bijna 40-jarig bestaan komt ’s werelds enige ‘all-male’ dansgezelschap naar Den Haag.

Abonneren op Les Ballets Trockadero de Monte Carlo