GrossDanceCompany

Gross Dance Company is een dansgezelschap onder leiding van de danser en choreograaf Sagí Amir Gross. De artistieke kracht van het gezelschap ligt in het vermogen om een conceptueel verhaal neer te zetten, waardoor de toeschouwer zich bewust wordt van de omgeving en deze zal reflecteren op zichzelf.

Verbindingen

Het is zeker niet de bedoeling van GDC om het publiek een theatrale spiegel voor te houden. Het maakt juist verbindingen tussen verschillende thema’s die een universele waarde vertegenwoordigen en die los staan van een clichématige beeldtaal. Het laat ons juist de zoektocht in onszelf zien die al dan niet een relatie aangaat met onze directe dan wel indirecte leefomgeving.

Artistieke ambitie

De artistieke ambitie van GrossDanceCompany ligt verscholen in het individu. Het stelt namelijk het denkend vermogen en het daarmee functioneren van de mens in zijn geheel centraal. Gross zet op die manier het individu lijnrecht tegenover zijn omgeving. GDC is bewust op zoek naar de emotie achter de directe waarneming, met andere woorden wij proberen het hart en de ziel van ons publiek te raken. De choreografische vertelling filtert door middel van ogenschijnlijk kleine gevoelsthema’s de grotere universele thema’s, zoals manipulatie, disharmonie en eenzaamheid.

WHAT DO WE KNOW © Arjan Spannenburg
Review - 13 jul 2017 - Joanna Fox

Sagi Gross en Jeroen Fransen delen een uitzonderlijke dansvisie en lanceren in Amsterdam een gloednieuw platform voor danskunstenaars en danspubliek.

Review - 23 jan 2017 - Joanna Fox

WHAT DO WE KNOW, een nieuwe dans- theatervoorstelling van GrossDanceCompany Amsterdam, is gebaseerd op verhalen van (LGBT-) vluchtelingen en toont de relatie tussen seksuele taboes en geweld. Het creatieve duo Gross en Fransen gaan vernieuwend te werk.

WHAT DO WE KNOW. © Arjan Spannenburg
Interview - 4 jan 2017

Op 18 januari 2017 gaat WHAT DO WE KNOW van GrossDanceCompany Amsterdam in wereldpremière. Ter inleiding een interview met het artistiek team over samenwerking, inspiratie en een liefdeslied.

Foto: Ruud Wilbrink, Blind Sight - Gross Dance Company
Review - 4 dec 2015

'Bind Sight' zegt onder de huidige, soms schokkende gebeurtenissen juist wat GrossDanceCompany wil zeggen, al blijft dat metaforisch en zonder woorden. En de dansers zijn de uitbreiding van hun eigen lichaam.

GrossDanceCompany in het Louvre
Nieuws - 15 jan 2015

Op zondag 1 februari 2015, 16:30 zal de korte dansfilm Silent Force gepresenteerd worden tijdens de 8e editie van ‘Journées internationales du film sur l’art’ in het Auditorium van het Louvre in Parijs.

Abonneren op GrossDanceCompany